Suomalaisrokkari julkaisi oman goottiversionsa klassikosta: ”Tähänastisen musiikillinen huippuhetkeni”

Jyrki69 sooloilee.

12.05.2021

Jyrki69 on ollut ahkerana siitäkin huolimatta, että koronapandemia on estänyt keikkailun.

The 69 Eyes -nokkamies julkaisi juuri Motörhead-Lemmyn rockabillybändi Headcatin kitaristi Danny B. Harveyn kanssa uuden The 69 Cats -albumin Seven Year Itch, joka meni suoraan Suomen fyysisen albumilistan sijalle viisi. Jyrki69:n ääntä kuullaan myös industrialin legendoihin laskettavan Die Kruppsin tässä kuussa.

Nyt Jyrki69:ltä on ilmestynyt soolosingle. Biisivalinta singleksi on hieman epätavallisempi, sillä kyseessä on Jefferson Airplane -coveri White Rabbit.

Kappaleen toisena artistina kuullaan kitaristivirtuoosi Steve Stevensiä, joka tunnetaan parhaiten yhteistyöstään Billy Idolin kanssa.

Jyrki69 kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Jefferson Airplane on ollut yksi suosikkibändejäni aina ja kuuntelen musaansa todella paljon. Kitaristi Jorma Kaukosen akustisella keikallakin olen käynyt ja pyhiinvaeltanut bändin talolle San Franciscossa. White Rabbit on rock-klassikko, jonka tekeminen oli unelmieni täyttymys. Biisi sovitettiin goottirockiksi ja oma suosikki kitaristini, Billy Idolin ikoninen aisapari Steve Stevens tuo siihen sellaisen silauksen, että tämä on tässä – tähänastisen musiikillinen huippuhetkeni”, Jyrki 69 kertoo.

White Rabbit -biisiin on tehty myös video, jonka kuvituksena on käytetty varhaista mykkäelokuvaversiota Lewis Carrolin Liisa Ihmemaassa -tarinasta.

Videon näet alta.

Lisää luettavaa