Suomalainen biisintekijä Tiina Vainikainen mukana brittitähden uudella levyllä

Vainikainen mukana KSI:n levyllä.

20.05.2020

Suomalainen säveltäjä, sanoittaja ja laulaja Tiina Vainikainen on mukana huippusuositun tubettaja-räppäri KSI:n perjantaina julkaistavalla Dissimulation-albumilla. Vainikainen on aiemmin ollut tekemässä kappaleita artisteille kuten Kaija Koo, Evelina, Nikke Ankara, Sick Individuals ja Juha Tapio.

KSI tunnetaan vielä räppiuraansa paremmin sosiaalisen median saralta. Englantilaisella sometähdellä on pelkästään Youtubessa 21 miljoonaa seuraajaa.

Vainikainen on toiminut säveltäjänä ja sanoittajana KSI:n Killa Killa -biisillä, jolla vierailee Aiyana-Lee. Kappale sai alkunsa, kun Vainikainen sai silloisen kustantajansa M-Eazy Music Publishingin kautta kuulla KSI:n etsivän kappaletta, jossa olisi vierailijana naisartisti.

”Meille oli lähetetty jo träkki, josta KSI:n tiimi oli fiiliksissä ja se oli aivan mun mukavuusaluetta, joten biisi syntyi tosi vaivattomasti. Lopullisen julkaisun melodiat on esimerkiksi pitkälti ne mitä freestylasin ekoilla otoilla mikkiin studiolla. Biisin on tuottanut Diego Ave (Post Malone, Chris Brown, Rae Sremmurd) ja Yoshi Ady, joiden molempien kanssa olen työskennellyt aiemmin”, Vainikainen avaa tapahtumien kulkua ja jatkaa:

”Kun oltiin saatu demo finaaliin, se lähetettiin KSI:n tiimille. Siinä vaiheessa se oli vielä mun laulama. Saatiin heti takaisin tosi innostunutta palautetta ja sitten alkoi sopivan vierailijan etsiminen. Tämä oli mulle tosi jännittävä vaihe, koska pelkäsin, että jos sopivaa feattia ei löydy, niin biisiä ei julkaista.”

”Onneksi kaikki sitten lopulta järjestyi ja biisi ehti mukaan levylle, vaikka alunperin tehtiin se vasta seuraavaa levyä ajatellen. Tämä julkaisu tuli huomattavasti normaalia nopeammin, sillä biisi on tehty tämän vuoden helmikuussa. Monesti ne seisoo kovalevyllä jopa monta vuotta ennen kuin ne näkee päivänvalon”, Vainikainen toteaa.

Kokeneen lauluntekijän mukaan biisintekoprosessi ei erityisemmin eroa työskentelystä kotimaisten artistien kanssa. Ainoaksi selkeäksi eroksi hän mainitsee sen, että kappaleiden julkaisu on ulkomailla paljon epävarmempaa. Biisien julkaisua saattaa joutua jännittämään aivan viime hetkille asti.

”Toki on myös aika siisti juttu olla osa levyä, jossa on mukana kansainvälisiä superstaroja niin kuin Offset ja Lil Pump. Se tuo oman mausteensa ja lisäarvonsa julkaisuun ja tietenkin myös se, että pääsee jännittämään miten toi levy lähtee.”

”Kotimaassa levybiiseillä ei ole samanlaista uraa edistävää arvoa enää mun tilanteessa, mutta kansainvälisellä kentällä se on taas aivan toinen juttu”, Vainikainen kuvailee.

Jo aiemmin yhteistyötä ulkomaisten dj-tähtien kuten KSHMR:n kanssa tehnyt Vainikainen kertoo Rumballe, että lisää vastaavia yhteistöitä voi odottaa ja osasta on jo julkaisupäivätkin tiedossa. Pää kannattaa kuitenkin pitää kylmänä.

”Kansainvälisten julkaisujen kohdalla ei vaan kannata ikinä lähteä hehkuttamaan liian aikaisin, koska mitä tahansa voi tapahtua viime hetkellä. Tässä KSI:nkin tapauksessa tuo minun biisi saattoi ihan hyvin tiputtaa jonkun toisen biisin pois levyltä. Siksi en uskalla nimiä droppailla, mutta sanotaan että kyllä tässä on paljon hyviä verkkoja maailmalla vetämässä!”

Vainikaisen kirjoittama kappale kuultavissa alla.

Juttuun lisätty biisilinkki ja muutettu ingressiä.

Lisää luettavaa