Suomalaisyhtye teki jotain harvinaista – uudella kappaleella mukana basso ja rummut

Uutta Cats of Transnistriaa tarjolla!

07.05.2024

Cats of Transnistria julkaisee perjantaina uutta musiikkia viiden vuoden tauon jälkeen. Bändin tuleva single Big Sleep on tästä päivästä lähtien ennakkosoitossa Rumbassa.

Cats of Transnistria on Tuomas Alatalon ja Henna Emilia Hietamäen Helsingissä vuonna 2014 perustama yhtye. Yhtyeen musiikissa yhdistyvät niin dream pop, post-rock, dark wave, pehmeys kuin paikoitellen myös meteli. Bändiltä on ilmestynyt kolme pitkäsoittoa ja yksi ep.

Uusi kappale on täysin uudenlaista CoT:ia, sillä tällä kertaa mukana on myös rummut ja basso, mitä yhtyeen aiemmilla biiseillä ei ole ennen yhdessä kuultu.

“Uudet kappaleet todella kuulostavat uusilta, mutta samalla edelleen juuri meiltä. Olemme keskittyneet pitkään muihin projekteihimme, ja tauko on tehnyt hyvää. Nyt uuden musiikin tekeminen yhdessä on tuntunut ihanalta ja innostavalta”, Henna Emilia Hietamäki kertoo tiedotteessa, ja Tuomas alatalo jatkaa:

Big Sleep sai alkunsa biitistä, kuten kaikki uudet biisimme. Biitin ja bassolinjojen myötä biisintekoprosessiin ja soittoon on tullut uudenlaista vapautta, ilmavuutta ja kokeilevuutta. Vaikutteita voi olla löydettävissä muun muassa 1980-luvun kolkommalta puolelta.”

Kuuntele kappale alta. Tulevat keikat löydät kappalelinnkin alta.

10.05.2024 Vastavirta-Klubi, Tampere w/t NYOS, ŠAMANE
22.05.2024 Siltanen Helsinki

Lisää luettavaa