Suomalaisyhtyeen uudella videolla on viittaus kulttimainetta nauttivaan konsolipeliin

Pukin videolla on videopeliviittauksia.

Vuonna 2000 loistavan, indiepiireissä jopa pientä kulttimainetta nauttivan Grönlanti-albumin julkaissut Puk ei ole noussut suuren kansan tietoisuuteen. Debyyttinsä jälkeen bändi on julkaissut hiljakseltaan kolme myöhäisempää albumia, mutta se on pysynyt silti pienen piirin suosikkina.

Nyt Puk on jälleen aktivoitunut, ja se julkaisi pari päivää sitten musiikkivideon kappaleeseensa Sudet.

Harva asiaa on huomannu, mutta videolta löytyy kunnianosoitus legendaariselle, vuonna 2005 julkaistulle Shadow of the Colossus -konsolipelille. Videolla nähdään nimittäin valtavan kokoisia hirviöitä, jotka vaanivat videon päähenkilöitä. Ne muistuttavat selvästi Shadow of the Colossuksen traagisia jumalia.

Kysyimme asiasta videon ohjaajalta Jussi Saarelmalta, joka vastasi yhtäläisyyksistä seuraavaa:

SoC on ollut isona inspiraationa. Olet ensimmäinen, joka sen on bongannut! Tosin halusin hirviön hajoavan ilmaan toisin kuin Colossuksessa, mutta partikkelien muistuttavan suihkua jo pelkästään graafisen vaikuttavuuden vuoksi.”

Shadow of the Colossuksesta julkaistiin uusi versio tämän vuoden alussa Playstation 4:lle. Sen kautta Saarelmakin pelin löysi.

”Itse vedin pelin läpi ensimmäistä kertaa vasta tuon uusimman version myötä. Perhe oli poissa, joten pelasin käytännössä yöunet poisluettuna sen alusta loppuun parissa sessiossa”, Saarelma kertoo.

Tietäjät tietää, kyllä nörtti nörtin tuntee, nörtti on nörtille nörtti ja mitä muita näitä sanalaskuja nyt onkaan.

Tsekkaile video alta. Videon alta näet sitten konseptikuvaa kyseisestä konsolipelistä jotta tiedät, mitä odotella.

Lisää luettavaa