Suomeen saapuva DJ laukoi seksistisiä kommentteja naispuolisesta kollegastaan – suomalaisfestivaali poisti välittömästi viikonlopun esiintyjälistaltaan

Conforcea ei Visiossa nähdä.

Colleen Martin on toiminut muun muassa Lady Gagan kiertue-DJ:nä. Hän tekee musiikkia ja keikkoja nimellä Lady Starlight.

Fact-sivuston Youtube-kanavalla Lady Starlight esitteli kotistudiotaan ja laitteistoa, jonka avulla tekee musiikkia. Videon kommenttiosastolle alkoi välittömästi tippua vähätteleviä kommentteja nais-DJ:den osaamisesta.

Mukana kommentoimassa oli myös hollantilainen  DJ Conforce. Conforce kertoi kommenteissa, miten ”Lady Starlight tekee 10 000 euron laitteilla surkeaa musiikkia”, ja miten hänen pitäisi ”pysytellä värjäämässä kynsiä.”

Conforcen oli määrä soittaa Helsingin Suvilahdessa järjestettävillä Visio-festivaaleilla ensi viikolla. Visio kuitenkin reagoi välittömästi Conforcen kommenttiin, ja potki hänet saman tien pois festareidensa esiintyjälistasta.

Myöhemmin Conforce kertoi Facebookissa, että kommentti oli tarkoitettu vitsiksi, ja viittasi videolla nähtyyn osioon, jolla Lady Starlight kertoo manikyyrin harrastuksestaan ja intohimostaan. Tämä ei kuitenkaan ole ihmisiä tyydyttänyt, ja Conforce on menettänyt jo yli 2 000 seuraajaa Facebook-sivuiltaan.

Osan Vision Facebook-kirjoituksesta asian tiimoilta näet alta. Koko kirjoituksen näet täältä.

”CONFORCE on poistettu VISIOn esiintyjäkaartista, hänen ahdasmielisten naisia halventavien twitter- kommenttien takia.

VISIO ja HPTY organsiaatioina sekä valinnoissamme tuemme humaanisia arvoja emme ahdasmielisyyttä. Ahdasmielisyydelle ei kerta kaikkiaan ole yhtään tilaa meidän maailmassa. Valinnoilla ja sanoilla on iso merkitys.

Me edustamme universaalia rakkautta, ymmärrystä ihmisiä ja ihmisyyttä kohtaan. Emme näe, että Conforce on sellainen viestinviejä, jota haluamme supportaa, täten peruutamme hänen esiintymisen VISIOssa, ja korvaamme hänet uudella artistilla lähipäivinä.”