Suomen paras ska-rocksteady-reggae-yhtye The Valkyrians teki paluun: ”Skenessä on alkanut näkyä nuorennusleikkaus”

Rumba haastatteli The Valkyriansin Angsteria.

Ska-rocksteady-reggae-yhtye The Valkyrians julkaisee tänään uuden The Monster-nimisen singlen Stupido Recordsin kautta. Täyspitkää Monsterpiece-nimistä levyä voi odotella julkaistavaksi loppukesällä 2021.

Kappaleeseen on tehty myös video, ja sen löydät tämän haastattelun alta. Rumba päätti nimittäin ottaa yhteyttä yhtyeen solistiin Angsteriin tiedustellakseen viimeisimmän kuuden vuoden kuulumisia, nykyisen koronapandemian aiheuttamia keikkapuutostiloja ja ska-rocksteady-reggae-skene tilaa.

Edellinen levynne Rock My Soul ilmestyi vuonna 2015. Mitä yhtye on tehnyt kuusi vuotta?

”The Valkyrians on pääasiassa rundannut, käynyt skenekekkereissä, soittanut olutkarnevaaleilla ja kokokansan festareilla. Lisäksi on pidetty bändileirejä, joissa hyvän tarjoilun ja saunomisen ohessa on kypsytelty fantsuja ideoita ja kehitelty uusia niksejä. Ja kun bändissä on tapahtunut henkilöstövaihdoksia, niin on ruuvattu yhdessä uutta soundia.”

Miten ska/rocksteady voi tällä hetkellä Suomessa? Teidän keikoilla on aina hulvaton tunnelma, mutta samalla tuntuu siltä, että tunnistan aina keikoilla eturivissä tanssivat ihmiset edelliseltä keikoiltanne. Oletko huomannut, että olisi tulossa uutta sukupolvea, jota esimerkiksi rude boy -kulttuuri kiinnostaa?

”Suomessa on vähän tanssitaitoisia ihmisiä suhteessa väkilukuun, mikä selittää sen, että tanssilattiaa dominoivat samat naamat. Ska-skenessä on alkanut näkyä nuorennusleikkaus maailmanlaajuisesti viimeisen viiden vuoden aikana. Mutta kuten The Valkyriansin motto kuuluu “tule sellaisena kuin olet”, niin suuri osa kuuntelijoista ei ole itse asiassa lainkaan skenetietoisia. Osa tulee keikoille ihan oluen perässä.”

Keikat alkavat ehkä/toivottavasti tänä vuonna rullata taas uudelleen. Missä haluaisit ehdottomasti esiintyä Valkyriansin kanssa, missä on paras meno?

”Toivottavasti saadaan musiikin tekijät ja tapahtuma-alan ihmiset pian taas hommiin ja pois ahdingosta. Ja toivotaan myös, että keikkapaikat saadaan taas jaloilleen. Paras meno on joka paikassa, ihmiset ja musiikki tekee sen. Vähän itse odotin This Is Ska -festivaalia Saksassa jo nyt kesäkuussa, mutta jos se ei ole mahdollista, niin syksyllä sitten nähdään!”

Miten viime vuonna kuolleen kitaristinne Gladiatorin perintö kuuluu yhtyeessä vuonna 2021?

”Rakkaan Gladiatorin ääni kuuluu muutamassa biisissä levyllä, vaikka hän ei itse enää päässyt soittamaan niitä. Yhdessähän niitä tehtiin. Kitaristit Skenga ja Mr Wasp seuraavat Gladiatorin viitoittamalla tiellä kohti tanssittavaa tulevaisuutta.”