Suomen virallisen albumilistan korkein uutuus: Blue Öyster Cult

Arttu Wiskari nousee kohti kärkeä, jota pitävät Behm ja William.

19.10.2020

1960-luvulla Yhdysvalloissa perustettu Blue Öyster Cult julkaisi albumin miltei 20 vuoden tauon jälkeen. The Symbol Remains on tällä viikolla Suomen virallisen albumilistan korkein uutuus. Se löytyy 17. sijalta.

Arttu Wiskarin Suomen muotoisen pilven alla nousee takaisin kärkeä kohti ja löytyy viime viikon seitsemännen sijan jälkeen kolmannelta sijalta. Behm on neljättä viikkoa putkeen listaykkösenä albumillaan Draaman kaari viehättää. Kakkosena William albumillaan Shakespeare. Viime viikolla toisena ollut Viikate tipahtaa kymppisijalle levyllään Rillumarei!.

Blue Öyster Cultin lisäksi muut uutuudet ovat Egotripin ja Turun filharmonisen orkesterin Aina matkalla jonnekin (19. sija) ja Dire Straitsin boksisetti The Studio Albums 1978–1991 (46.).

Pyöreitä listaviikkoja juhlivat tällä viikolla JVG:n Rata/raitti, jolla tuli 70 viikkoa täyteen, Ida Paulin ja Kalle Lindtrothin Vuonna nolla, joka on ollut listalla 30 viikkoa, ja Xxxtentacion levyllään 17, jolle tuli täyteen huimat 130 viikkoa.

Singlelistan puolella korkein uutuus on Haloo Helsingin paluusingle Lady Domina (3. sija). Muut uutuudet ovat listan ainoa Vain elämää -kappale, Stigin Ressu Redford -versiointi Kuka on se oikea (16.), Pop Smoken What You Know About Love (17.) ja Tinzen, Jannika B:n ja Yayon Baebae (18.).

Williamin Penelope jatkaa ykkösenä. Behmiltä sinkkulistalla on edelleen hurjat kuusi biisiä.

Lisää luettavaa