Suomessa on yhtyeitä, joilla on pässi nimi – ja sitten on tämä, joka saa Bill Clintonin märäksi

Esitellään vähän MursuSikaria.

Kurrin Juha, Juha Kurrin

Apulanta. Tehosekoitin. Lehtivihreät.

Ei, näillä yhtyeillä ei ole musiikillisesti mitään tekemistä turkulaisen MursuSikarin kanssa. Niilläkin on tosin aika saamarinmoisen pönttö nimi.

Hikipedian mukaan ”mursu (tai joskus puolivirheellisesti sapelihammashylje) on ainoa marsulajike, joka ei elä häkissä. Mursut ovat yleensä myös todella läskejä marsuiksi, ja sen vuoksi tavalliset marsut eivät pidä mursuista ja heittelevät mursuja kivillä.” Sikari taas on se asia, jonka Bill Clinton maustaa Monica Lewinskylla.

Miten tämä sitten liittyy mihinkään? Miten mikään liittyy ylipäänsä koskaan mihinkään? Tai ehkäpä kaikki liittyy kaikkeen. Oli miten oli, alta näet MursuSikarin uuden videon, jolta löytyy vallan mainiota, hieman Notkean Rotan tyylistä letkeää rap hopia.

Mikäli MursuSikari kutittelee viiksillään oikeasta paikasta, yhtyeen Facebook-sivuille pääset tästä.

PS: Videon alta löydät sitten hieman virallisemman tiedotteen siitä, mistä yhtyeessä on kyse.

”Turkulainen hiphop-ryhmä MursuSikari julkaisee yhtyeen nimeä kantavan debyyttipitkäsoittonsa tammikuun 15. päivä 2016 yhteistyössä Playground Musicin kanssa.

MursuSikari yhdistää värikkäällä musiikillaan niin heavydiggarit kuin jazz-hifistelijät. MursuSikari syntyi savuisessa kellarissa keväällä 2012 Varsinais-Suomen ytimessä. Omintakeinen soundi kehittyi yhdistelemällä jäsenten musadiggailuja ja vanhoja soittokuvioita. Nuoresta iästään huolimatta MursuSikari on valloittanut ja särkenyt sydämiä ympäri Suomea niin festareilla kuin klubeillakin.

MursuSikarin tuleva pitkäsoitto on toteutettu osana Turku Rock Academy -hanketta. Bänditoiminnan kehittämismalli rakennettiin Turun kaupungin nuorten palveluiden toimesta vuoden 2011 lopulla. Malli lähti tarpeesta saada bänditoimintaan uutta potkua ja osaavia yhtyeitä, joilla on valmiudet toimia myös ammattimaisesti. Hanke herätti välittömästi kiinnostusta ympäri maata sekä kaupunkien nuorisotoimissa että musiikkibisneksessä.

Vuoden 2013 lopulla Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi hankkeelle yli 500.000 euron tuen toiminnan saattamiseksi valtakunnalliseksi. Tällä hetkellä toimintaa viedään eteenpäin Turun lisäksi Tampereella, Jyväskylässä, Joensuussa, Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja Raumalla.

Yksi hankkeen keskeisimmistä teemoista on saattaa yhteen lupaavat yhtyeet ja musiikkialan ammattilaiset. Tässä ollaan onnistuttu hyvin. Nyt savutetaan jälleen uusi merkittävä askel, kun ensimmäinen hankkeen kautta suurempaan tietoisuuteen noussut yhtye solmii levytyssopimuksen: Turkulainen MursuSikari yhtye on solminut levytyssopimuksen Playground Musicin kanssa.”