Suomessakin piipahtanut kohuräppäri oli vaarassa saada elinkautisen – todisti jengiläisiä vastaan ja selviää kahdella vuodella

Tiukka tuomio oli lähellä.

19.12.2019

Tekashi 6ix9ine, oikealta nimeltään David Hernandez, sai kahden vuoden tuomion jengirikoksistaan. Hernandez on tutkinnan myötä istunut jo 13 kuukautta tuomiostaan, joten hän oletettavasti pääsee vapaaksi ensi vuoden aikana.

Räppäri ei ole ensimmäistä kertaa syytettynä, aiemmin häntä epäiltiin lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. Tämän kertaisista rikkomuksistaan hän oli vaarassa saada peräti elinkautisen.

Syytöksiin lukeutui muun muassa murhan suunnittelu ja rahan kiristys, jotka Hernandez myös myönsi. Tekemänsä sopimuksen turvin tuomiota lievennettiin siis huomattavasti. Osana sopimustaan hän todisti useita jengiläisiä vastaan. Lisäksi hän väitti räppärien Cardi B ja Trippie Redd olleen osa jengiä. Cardi B olisi kuulunut samaan Nine Trey -jengiin kuin Hernandez itse, Trippie Redd taas olisi osa Five Nine Brims -jengiä.

Todistettuaan monia jengiläisiä vastaan, Tekashi 6ix9ine on asettanut itsensä hengenvaaraan. Erinäisten huhujen mukaan hän olisi jo tehnyt uuden levytyssopimuksen. Lisäksi on huhuiltu, että palkkaisi itselleen alati läsnäolevat vartijat.

Vasikoinniksi kutsuttu käytös on herättänyt närää ja hyvin monet räppärit ovat ilmaisseet inhonsa. Näkyvimpänä kenties YG, joka julkaisi kappaleen nimeltä Stop Snitchin. Biisin katsottiin olleen suora viittaus kollegaa kohtaan.

Prosoiva Tekashi 6ix9ine nousi raketin lailla maailman laajuiseen suosioon. Tämän myötä hänet nähtiin vuoden 2018 kesällä Suomessa kahteen otteeseen, esiintyen Blockfesteilla ja Weekendissä.

Lisää luettavaa