Suomiräppäri palkittiin Ruotsissa riimeistään ja on nyt yksi Suomen potentiaalisimmista tulokkaista – Haastattelussa Jami Faltin, joka lupaa kertoa toden

Faltin julkaisi juuri uuden kappaleen.

12.03.2022

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Pambikallio, sen löydät täältä.

Tällä kertaa vuorossa on Jami Faltin. Räppäri julkaisi juuri Still Tre -sinkun yhdessä Costin kanssa. Hiljattain muusikkoa kuultiin Iben uudella levyllä, saavuttaen ylistystä säkeistöllään. Artisti on herättänyt positiivista huomiota biisijulkaisujen myötä ja suunta on koko ajan ylöspäin. Kyseessä on yksi tämän hetken potentiaalisimmista tulokkaista. Rumballe hän kertoo taustastaan ja tulevasta.

Mikä soi napeissa just nyt?
”Ruotsalaisen 23:n Länge Lever Vi. Sillä on aina rehelliset hyvät lyriikat ja raidaa hyvin biitillä kuin biitillä.”

Mist sä tuut?
”Tuun Lielahdesta Länsi-Tampereelta,
mutta olen asunut Ruotsissa Etelä-Tukholman Flemingsbergissä suurimman osan nuoruudestani.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.
”Oon aina rakastanut musiikkia ja esiintymistä. Jo siittä asti kuin vaan muistan, oon halunnu olla stara. Skidinä lauloin iskelmää karaokessa ja olin 13-vuotiaana mukana Voice of Kidsissä.”

”Kiinnostus räppiä kohtaan alkoi samoihin aikoihin ja kirjottaminen tuli kuvioihin oltuani 14-15-vuotias. 16-vuotiaana tein biisejä ja kirjoitin tekstejä/runoja pääosin ruotsiksi ja minut palkittiin myös tekteistäni Ruotsissa voitettuani Ortens Bästa Poet (suom. Lähiöiden paras runoilija) poetry slam -kilpailun vuonna 2017.”

Musiikillinen esikuvasi?
”Minulla ei ole ketään esikuvaa. Junnuna kuuntelin klassista musiikkia ja iskelmää, sitemmin olen kuunnellut paljon räppiä Tupacia, 50 Centiä ja monia ruotsalaisia artisteja kuten Yasinia, Dree Lowia ja Asmea. Ruotsalainen musiikki kuuluu soundissani.”

Supervoimasi?
”Ei supervoimia. Tarinankerronta musiikissani on ’different’, koska se on rehellinen ja suora. Myös soundini on ihan omanlainen Suomessa.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?
”Fiilaisin sitä kuinka rehellinen meininki tekstissä ja ulosannissa on.”

Jami Faltin?
”Jami Faltin on todellisuudenkertoja. Luon taiteeni sen kautta mitä näen, tunnen ja ajattelen siitä mitä tapahtuu ympärilläni, kuitenkaan glorifioimatta mitään.”

Tulevaisuus?
”Tällä hetkellä keskityn debyyttialbumiini joka ilmestyy tämän vuoden aikana.”

”Levystä voin sen verran dropata että Lahtelainen tuottaja Danitello tulee olemaan siinä mukana tuotannon puolella.”

Lisää luettavaa