Suomiräppäriltä tuli pieni punainen kana, siis mikä? – Haastattelussa Adi L Hasla

Adi L Hasla julkaisi uransa toisen levyn.

03.11.2017

Adi L Hasla julkaisi torstaina yllättäen Pieni punainen kana -levyn, joka on räppärin toinen kokopitkä. Kysyimme räppäriltä kuulumiset ja myös levyn yllättävästä teemasta. Levyä pääset kuuntelemaan jutun alta.

Julkaisit uuden albumin nimeltä Pieni punainen kana. Siinä on lasten tarinaan sijoittuva teema. Mistä tässä on kyse ja miten kaikki sai alkunsa?
”Törmäsin levyn teon aikana lapsuudesta tuttuun tarinaan ja ajattelin, että sen konseptia voisi käyttää johonkin tulevaan projektiin ja se päätyi lopulta juuri tämän albumin kantavaksi ajatukseksi. Tykkään käyttää välillä haastaviakin vertauskuvia, kun yritän välittää jotain tunnetilaa.

Tein levyä viime kesänä pitkään yksin studiolla, ennen viimeisiä äänityksiä ja silloin tuli pohdittua paljon yhteistyön merkitystä elämässä. Tärkeimpänä ideana on siis se, että mikäli haluat osan kakusta, täytyy osallistua myös työvaiheessa. Tämä konsepti on tarkoituksella kärjistetty ja mustavalkoinen. Jokainen voi sitten löytää oman kulmansa tähän kuunneltuaan levyn.”

Jos levy ainakin periaatteessa viittaa tähän lasten tarinaan, niin onko ollut vaikeaa kirjoitella riimejä tällaisessa tapauksessa?
”Käytin lasten tarinaa vain alustana omille ajatuksille ja yhdistin siihen liittyviä läppiä biiseissä läpi levyn. Osassa biiseissä suoremmin ja osassa löyhemmin. Yhdistävä konsepti oikeastaan helpotti levyn tekemistä.”

Sinua pidemmän aikaa seuranneet ovat varmasti huomanneet muutoksen aavistuksen vakavampaan suuntaan musiikkityylissäsi. Koetko itse tällaisen muutoksen tapahtuneen ja jos, niin mistä uskot sen johtuvan?
”Edellisestä levystä on vähän yli kaksi vuotta aikaa, joten parin vuoden kypsyminen ihmisenä kuuluu varmasti musiikissa. Toki minun elämä on muuttunut aika paljon viime vuosina tämän julkisen ammatin myötä ja sitä on pitänyt käsitellä. Olen myös halunnut tarkoituksella haastaa itseäni tekemään erilaisia biisejä, kuin esim. ensimmäisellä albumilla. Haluan kehittyä kirjoittajana ja pystyä käsittelemään ihmistunteita musiikissa laajalla skaalalla.”

Julkaisit levyn hieman yllättäen aiemmin kuin osattiin arvata. Miten päädyit tällaiseen ratkaisuun?
”En jaksanut enää odottaa julkaisua, kun kaikki oli jo valmista.”

Levyllä on 17 kappaletta. Miten tähän kappalemäärään päädyttiin, inspiraatiota on taitanut riittää?
”Tein levyn teon aikana niin paljon musiikkia, kun sain itsestäni irti. Kaikki biisit eivät mahtuneet tälle projektille, joten seuraavat hommat ovat jo työn alla. Varsinkin kesällä tuli lähes asuttua studiolla. En halunnut myöskään julkaista jo julkaistujen singlejen lisäksi vain muutamaa uutta kappaletta. Halusin kokopitkän albumin, koska rap-albumit joita kuuntelin nuoruudessani, sisälsivät aina lähemmäs 20 kappaletta ja vahvan konseptin.”

Nyt kun levy on ulkona, niin millä mielin kohti vuoden loppua?
”Tosi hyvä fiilis nyt kun levy on ulkona. Ensimmäinen palaute on ollut tosi positiivista. Nyt vaan uudet biisit mukaan keikoille ja esittelemään tuotosta Suomen maakuntiin. Kuvaillaan parhaillaan myös musiikkivideoita levyn biiseihin.”

Lisää luettavaa