Suoraan huipulle – nämä 10-11-vuotiaat oppilaat valittiin Robert Plantin lämppäriksi

Miltä olisi tuntunut, jos 10-vuotiaana olisi saanut soittaa kitaraa rock-jumalhahmon kanssa kymmenen tuhannen ihmisen edessä? Walesilainen koulubändi Y Storm pääsee kohta kertomaan. Englannin Forest Live festivaalien pääesiintyjä Robert Plant nimittäin kiinnitti Ysgol OM Edwardsin peruskoulun 10-11-vuotiaista oppilaista koostuvan bändin keikalle lämmittelijäkseen, uutisoi Consequences of Sound.

“Plant on seurannut heidän kehitystään vierestä vuosia, ja hän myös ylistää kaikkea walesilaista. Bändi on nyt keikalla, koska he ovat kehittyneet jatkuvasti ja jatkavat sitä edelleen”, kertoi Liam Tyson, kahden bändiläisen isä BBC:lle.

Tyson myös soittaa kitaraa yhtyeessä Cast, joka kiertää Plantin kanssa. Tyson oli pyytänyt palvelusta ja Led Zeppelin -legenda oli suostunut heti.

Bändi kirjoittaa kappaleensa itse ja laulaa sekä englanniksi että walesiksi. Mitään materiaalia ei bändillä kuitenkaan ole internetissä, joten keikka todella tulee yllätyksenä. Ainoa äänite yhtyeellä näyttäisi olevan pari tahtia rumpupoljentoa sisältävä bändin jäsenten esittelyaudio, jonka voi katsoa BBC:n sivuilta.

Koulun rehtorin mukaan lapset tuskin vielä tajuavatkaan, mihin heidät on valittu. Hän saattaa hyvinkin olla oikeassa.

Kuvassa Y Storm.