Suorittamisesta ja siitä irtaantumisesta – ensiesityksessä Peuran indiepophelmi

Musiikkivideo saa ensiesityksensä nyt.

04.10.2019

Peura julkaisee esikoisalbuminsa Failuren 25. lokakuuta. Peuran, oikealta nimeltään Sonja Pennanen, levyltä on jo aiemmin julkaistu kappaleet Funeral, Rules, Rooftops ja The Art of Dying. Ne ovat esitelleet voimakkaita melodioita ja varsin jylhää indiepoppia esittävän artistin, mutta tänään ensiesityksensä Rumbassa saava Time on äärettömän kaunis ja haurastunnelmainen balladi.

”Time on kappale, jossa pysähdytään olennaisen äärelle, hengitetään sisään ja ulos ja annetaan armoa kaiken suorittamisen keskellä. Laulu syntyi yhdeltä istumalta eräänä kesänä mökillä, kun ulkopuoliset paineet olivat pilanneet itselle rakkaita asioita, ja oli aika todeta että nyt riittää!”, Pennanen kommentoi.

Artistin itsensä ohjaama musiikkivideo on kuvattu tyhjässä Kumpulan maauimalassa. Videon on kuvannut Vanessa Vandy ja koreografiaa ovat olleet tekemässä Jutta Salmela ja Stiina Sirainen.

”Musiikkivideo on visuaalinen esitys laulun teemasta; suorittamisesta ja siitä irtaantumisesta. Video oli vähän sellainen pakkomielleprojekti, olin saanut idean tyhjässä uima-altaassa tanssimisesta ja se oli pakko saada toteutettua. Treenasin kärkitossuilla seisomista koko kesän, ja video kuvattiin lopulta syyskuussa Kumpulan maauimalassa uintikauden loputtua. Kalliita sadekoneita ei meillä ollut vaan sade sattui iskemään ihan bonuksena kuvausten lopuksi, joten saatiin ilmaiseksi vähän extratuotantoarvoa videoon.”

Peuran tuleva albumi käsittelee epäonnistumista, sen pelkoa ja siitä selviytymistä, yksinäisyyttä ja kateutta. Kaikki biisit on Peuran sanoittamia ja säveltämiä, ja levyn on pääosin tuottanut Lake Jonsista ja Pesson taustalta tunnetun Mikko Pennanen. Katso Time-musiikkivideo alta.

Lisää luettavaa