Super Bowlin musiikkiesityksessä tehdään historiaa – ”Tämä lisää esteettömyyttä räjähdysmäisesti!”

Yksi maailman katsotuimmista urheilutapahtumista liputtaa monimuotoisuuden puolesta: kuurot räppärit täydentävät Dr. Dren show'ta.

07.02.2022

Super Bowlin kuuluisasta väliaikashow’sta vastaa tänä vuonna kovan luokan tekijä Dr. Dre. Ihan pieniä nimiä lavalla ei nähdä muutenkaan, sillä legendaarinen räppäri saa seurakseen Eminemin, Snoop Doggin, Mary J. Bligen ja Kendrick Lamarin.

Komeaa artistijoukkoa täydentävät kuurot räppärit Sean Forbes ja Warren ”Wawa” Snipe. Kaksikko tulkitsee porukan biisit viittomakielellä, ja tuo show’hun mukaan myös oman twistinsä.

Kyseessä on ensimmäinen kerta NFL:n ja Super Bowlin yli 50-vuotisessa historiassa, kun sen väliaikashow’ssa nähdään viittomakieltä. Räppäreiden kiinnityksen tapahtumaan järjesti Yhdysvaltain kansallinen kuurojen yhdistys.

”Tämä lisää esteettömyyttä räjähdysmäisesti! Tavoitteeni on pitää hauskaa ja näyttää, mihin meistä on. Tahdon avata oven muille kuuroille esiintyjille”, Forbes sanoi Detroit Free Pressin haastattelussa.

Wawalla on jo historiaa Super Bowlin parissa, sillä hän esiintyi tapahtuman etkoilla viime vuonna. Räppäri tulkkasi Jazmine Sullivanin ja Eric Churchin esittämän Yhdysvaltain kansallislaulun sekä America the Beautiful -kappaleen viittomakielellä.

”Kuuntelen musiikkia uudestaan ja uudestaan saadakseni kiinni sen fiiliksestä. Se vie paljon aikaa, sillä täytyy varmistaa, että tulee ymmärretyksi”, Wawa kommentoi tuolloin Washington Postille.

Super Bowl pelataan Kalifornian Inglewoodissa tulevan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaan. Peli on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssä ja V sport -urheilukanavalla.

Lisää luettavaa