Super Bowlin väliaikashow oli poliittisesti latautunut – Trump twiittasi itse kirsikan kakun päälle

Shakiran ja Jennifer Lopezin esiintyminen NFL-mestaruusottelussa on herättänyt keskustelua.

03.02.2020

NFL:n mestaruusottelu Super Bowl pelattiin viime yönä Suomen aikaa. Ottelun väliaikashow’sta vastasivat Shakira ja Jennifer Lopez. Vierailijoina nähtiin Latinalaisen Amerikan megatähdet J Balvin ja Bad Bunny, eli toimitusta tehtiin myös espanjaksi.

Shakiran osuus sisälsi lukuisia viittauksia Lähi-idän kulttuuriin, mutta Lopezin potpurin aikana nähtiin suoraa kritiikkiä Trumpin hallintoa kohtaan.

Lopez itse käytti viittaa, jonka toisella puolella oli USA:n ja toisella Puerto Ricon lippu. Lavalla nähtiin myös lapsia häkeissä ja Lopezin tytär lauloi Let’s Get Loud -kappaletta seisten häkin takana, erossa äidistään. Tämä on tulkittu kritiikiksi Trumpin hallinnon rajavalvontaa ja turvapaikanhakijoiden kohtelua kohtaan. Lapset lauloivat myös Bruce Springsteenin yhteiskuntakriittistä Born in the U.S.A. -kappaletta.

Super Bowlia seurasi noin sata miljoonaa katsojaa, joten Twitterissä väliaikashowsta käytiin vilkasta keskustelua. Tahattoman koomiseksi kirsikaksi kakun päälle Yhdysvaltain presidentti Donald Trump twiittasi ottelun päätyttyä onnittelut Kansasin osavaltion suurenmoiselle joukkueelle.

Super Bowlin voitti Kansas City Chiefs. Kansas City sijaitsee Missourin osavaltiossa.

Koko väliaikashow on katsottavissa alta.

Lisää luettavaa