Supergrass ripustaa rukkaset naulaan

13.04.2010

Yhdeksänkymmentäluvun brittipop-bändejä tulee ja menee kuin tavaratalon pyöröovista. Oasis hajosi, mutta Blur ja Suede tekivät comebackit – ja nyt Supergrass pakkaa pillinsä pussiin 17 vuoden uran jälkeen.

Kuva: Jarno Koskinen

Brittipopbändi Supergrass hajosi kesken levynteon. Bändi ilmoitti lopettamisestaan eilen 12. huhtikuuta. Syyksi kerrottiin nokkelasti ”17-year itch”.

Yhtye eroaa ystävinä. Jäsenet toivovat toisilleen onnea ja menestystä tulevaisuudessa, mutta klassisten ja kliseisten ”musiikillisten erimielisyyksien” vuoksi on aika lähteä eri suuntiin.

NME:n mukaan yhtye oli parhaillaan työskentelemässä seitsemännen albuminsa Release the Dronesin parissa. Cooking Vinyl -levy-yhtiön piti julkaista se tammikuussa 2011.

Supergrassin ensimmäinen albumi, reippaan brittipopin klassikoksi noussut I Should Coco julkaistiin vuonna 1995. Bändin tällä tietoa viimeiseksi studioalbumiksi jäi vuonna 2008 julkaistu Diamond Hoo Ha.

Kesäkuussa Supergrass hyvästelee yleisönsä neljällä jäähyväiskeikalla, joista kolme soitetaan Iso-Britanniassa ja viimeinen Pariisissa.

Suomessa yhtye nähtiin edellisen kerran kesäkuussa 2009, jolloin se esiintyi Provinssirockin päälavalla. Marraskuussa 2008 Supergrass soitti Helsingin Nosturissa.

Viime vuonna Supergrassin rumpali Danny Goffey ja laulaja-kitaristi Gaz Coombes julkaisivat The Hotrats -kokoonpanolla coverbiiseistä kootun Turn Ons -albumin. Levyltä nousi Suomessa ainakin Radio Helsingin soittoon Beastie Boys -lainakappale (You Gotta) Fight for Your Right (to Party).

Lisää luettavaa