Support your lo-Cali: Vaikka sitten piuhalle, mutta Kallio Block Party on saatava!

02.07.2016

Kallion ehkä paras yleisötapahtuma Kallio Block Party järjestetään joka elokuun ensimmäisenä lauantaina viimeisten kesähelteiden aikoihin. Talkoovoimin pykätty ilmainen katujuhla kerää ”uuden Berliinin” kadut täyteen musiikkia, esityksiä, taidetta ja ruokaa. Tunnelma on vuodesta toiseen loistava, ellei jopa huikaiseva. 

Viime vuonna kävijäennätys rikottiin jälleen, kun Kurvi vallattiin kymmenen tuhannen ihmisen voimin. Yleisömäärästä huolimatta Helsingin pelastuslaitos ja kunnossapitopalvelut ovat kiitelleet KBP:ta tapahtumien rauhallisuudesta ja siisteydestä.

Musakattaus on aina parasta itseään. Kaupunginosalle ominaisesti rap ja rytmimusiikki on ollut vahvasti edustettuna. Viime vuonna Kurvissa esiintyi muun muassa Pelle MiljoonaAtomirottaHidria Spacefolk ja Tuuttimörkö. Vuonna 2014 Helsinginkadun Alepan katolle kiipesi Kuningasidea. Tänä vuonna tapahtuma keskittyy Hakaniemen Ympyrätalon edustalle.

Talkootyöllä järjestäminen kuitenkin maksaa. Siksi Kallio Block Party hakee 3000 euron tukirahaa Bassoradion ja Helenin Maailman parasta kaupunkienergiaa -stipendirahastosta. Sivulla voi äänestää, kuka stipendit ansaitsee.

Hakemuksessa todetaan ainakin seuraavaa:

”Kallio Block Party on täysin vapaaehtoisvoimin toteutettu epäkaupallinen tapahtuma, joka on kävijöille ilmainen. Sen järjestäminen ei kuitenkaan ole ilmaista. Tapahtuman pitäminen epäkaupallisena on vaikeutunut vuodesta toiseen kun sen suosio, koko ja kulut ovat kasvaneet. Vapaaehtoiset tekevät katujuhlaa kuukausien ajan talkootyöllä ja kaikki artistit esiintyvät ilmaiseksi. Tämän lisäksi yhteistyötä ja tukea tarvitaan enemmän kuin koskaan.”

Jos KBP saa lavat ja systeemit pystyyn talkoilla ja tämänkin kaltaisilla avustuksilla, he voivat välttyä joutumasta markkinoiden vietäväksi.

Muuten on aina vaaransa, että kadut lävähtävät täyteen mainoksia, kaljat kaadetaan anniskelualueella ja pian ollaankin jo Suvilahdessa. Liput viiskybää.

Joten jos asut huudeilla, tai muuten vaan pyörit linjoilla, support your lo-Cali.

Tapahtuman Facebook-sivulle pääset täältä.

Lisää luettavaa