Svart Records julkaisee vinyylipainokset kahdesta kotimaisen hiphopin vähemmän tunnetusta klassikoista

Ronskia ja Hammaspeikko vinyylinä.

14.06.2018

Svart Records julkaisee kesäkuussa ensi kertaa vinyylinä kaksi kotimaisen hiphopin vähemmän tunnettua klassikkoa: Ronskibiitin ensimmäisen täyspitkänlevyn Eipä kestä! sekä samaisen yhtyeen Klaus Kustaan Hammaspeikko-sivuprojektin albumin Karies Mundi.

Ronskibiitti on arvostettu turkulainen hip hop -ryhmittymä, joka on yli 15-vuotiaan uransa aikana ehtinyt tehdä yhteistyötä mm. Nightsatanin, The Heartburnsin ja Umpion kanssa. Yhtyeen ensimmäinen kokopitkä levy Eipä kestä! (BV2) julkaistiin vuonna 2006 CD:nä ja albumi myi nopeasti loppuun. Sen jälkeen yhtye on toiminut enemmän tai vähemmän vaihtelevan epäsäännöllisesti, julkaisu- ja keikkarintamalla kuitenkaan laittamatta pillejä pussiin lopullisesti.

Hammaspeikon Karies Mundi on painajaismaisen, kokeellisen hip hopin underground-kulttilevy ja merkkiteos. Kotimaisen hiphopin uranuurtaja Paleface myöntää olevansa yhtyeen materiaalista yhä ymmällään.

Svart Records julkaisee molemmat levyt perjantaina 15.6.2018 rajoitettuina 500 kappaleen painoksina ja Ronskibiitin albumin bonuksena ilmestyy 7” single R.O.N.S.K.I/Perjantaina juostiin. Ronskibiitti juhlii levynsä uudelleen julkaisua 17.6.2018 Turun Asemapuiston lippakioskilla järjestettävässä Svart Picnic -ilmaistapahtumassa, jossa esiintyvät myös Teemu Markkula (Deathhawks, Seremonia), (Lyhyet) Kynnet sekä Kimi Kärki.

Svart picnicin Facebook-sivuille pääset tästä.

Lisää luettavaa