Svart Records julkaisi jazz-legenda Sonny Rollinsin Suomessa nauhoitetun livetaltioinnin

Svart Records hyvällä asialla!

02.06.2023

Svart Records on julkaissut Sonny Rollinsin ja Heikki Sarmanto Trion harvinaisen yhteisesityksen parin kymmenen vuoden takaa.

Viidenkymmenenvuoden jälkeen löydetty ja julkaistu nauhoite osoittaa, miten Fenderin Rhodes-sähköpianolla soittava Heikki Sarmanto, hänen veljensä Pekka Sarmanto sekä rumpali Esko Rosnell luovat erinomaisen taustaryhmän yhdysvaltalaiselle jazz-legendalle, joka itse halusi kolmikon mukaan heidän improvisaatiotaitojensa sekä vuosien yhteistyön tuoman kunnioituksen perusteella.

”Tämä elävän yleisön edessä luotu ilotulitus on kaikkea sitä, mitä jazzin harrastaja tarvitsee; mittavia improvisaatio-osuuksia ja uskomattomia sooloja”, rummuttaa Svart Records jakamallaan tiedotteella.

Vuonna 1972 Finlandia-talolla äänitetty konsertti on Ylen taltioima ja äänitteen on masteroinut Pauli Saastamoinen Finnvox-studiolta. Svart Recordsin julkaisema livetallenne on saatavilla tuhannen kappaleen rajoitettuna vinyyli- ja cd-painoksena. Julkaisu on tilattavissa levy-yhtiön omilta sivuilta, täältä.

Lisää luettavaa