Syksyisillä suomalaisfestivaaleilla ei ulkomaalaisia esiintyjiä nähdä koronapandemian viimeaikaisen kehityssuunnan takia

Etnosoi-festivaali soi tänä vuonna kotimaisin sävelin.

Koronarajoitukset estävät ulkomailta saapuvien artistien esiintymiset Etnosoi!-festivaalilla tänä vuonna.

Etnosoi!-festivaalia vietetään 31.10.–8.11. välisenä aikana.

Festivaalin ulkomaisten artistien Sam Leen, Lalala Napolin sekä Kanae Nozawan konsertit siirtyvät koronapandemian viimeaikaisen kehityssuunnan johdosta ensi vuoteen.

Festivaalin ohjelmisto täydentyy Miritza & ystävät – Mustalaismusiikin virtuoosit, Venla Ilona Blom: Äänirajoilla, Tjango!n, Maija Kauhasen, Merve & Chrysan (GR/KV/FIN) sekä Ramithawin (VE/SY/FIN) konserteilla.

Etnosoi!-festivaalin keskiössä ovat Suomen vähemmistöjen, kuten romanien ja suomenruotsalaisten musiikki, Suomessa asuvat ulkomaalaistaustaiset artistit sekä kotimaisten tekijöiden ensi-iltateokset ja levynjulkaisukonsertit.

Festivaalin taiteellinen johtaja Jaana-Maria Jukkara kommentoi poikkeuksellista vuotta tiedotteessa näin:

”Vaikka ulkomaisten artistien jääminen pois ohjelmistosta on meille luonnollisesti pettymys, muutokset mahdollistavat sellaisten loistavien kotimaisten artistien esiintymisen festivaalilla, joille on jo pitkään etsitty sopivaa paikkaa Etnosoi!n ohjelmistosta. Tässä tilanteessa halusimme myös tarjota mahdollisuuksia uutuusteoksille ja heittäytyä yhdessä artistien kanssa kokeiluihin – tuntuu että nyt jos koskaan on tällaiselle tarvetta. Toivon, että pystymme ohjelmistollamme tuomaan energiaa syksyyn ja uskoa tulevaan – niin tekijöille kuin kuulijoille.”

Festivaalin Facebook-sivut löydät täältä.