Synkempää countrya Johnny Cashin, Townes Van Zandtin ja Gram Parsonsin tyyliin – kotimainen Jesse Hasty & The Haywires julkaisi uuden ep:n

Jesseltä ja kumppaneilta uutta musiikkia!

Jesse Hasty & The Haywires on julkaissut toisen ep:nsä.

Yhtye julkaisi heinäkuussa debyytti-ep:nsä. Nostimme yhtyeen tuolloin esiin täällä, ja jutussa mainittiin nimet kuten The Silver Jews, Townes Van Zandt, American Recordings -ajan Johnny Cash ja muut vastaavat tyylilajin mestarit.

Meno ei ole sen kummemmin muuttunut, joten vaihtoehtoisen countryn linjoilla mennään yhä. Yhtye itse kertoo uudesta kokonaisuudesta seuraavaa:

”Tällä kertaa ep on äänitetty Jyrki Rehellin toimesta (Linkopii, yms.), joka soitti myös yhteen biisiin slidekitaraa! Toinenkin feattaus löytyy, sillä Niko Saarinen (Lasten Hautausmaa, Mellow Waves, yms.) soitti pianoa viimeiseen Merry-Go-Round-kappaleeseen. Samoja elementtä tässä EP:ssä kuin edellisessä, eli ammennetaan vähän synkemmästä kantrista, kuten Townes Van Zandtista ja Gram Parsonista. Tällä kertaa kantrielementtejä on lisätty hieman lisää edellisestä, joka kuuluu mm. heleän slidekitaran muodossa tamburiinirytmitysten siivittämänä.”

Kuuntele uusi ep täältä. Ja jos meno maittaa, niin edellisen levyn voit kuunnella täältä.