”Tää biisi kuvaa sitä vahvaa voittamisen tahtoa, joka musta kuitenkin edelleen löytyy” – Mon-Sala julkaisi uuden singlen

Mon-Salan uusi single on nyt kuunneltavissa.

29.10.2023

Matriarkaatin kuin myös Bämän riveissä vaikuttanut Mon-Sala on palannut soolomusiikkinsa pariin.

Viime perjantaina ilmestynyt Palkintoi-kappale ottaa kantaa naisartistien kohtaamaan vähättelyyn ja siihen, että naispuoliset musiikintekijät eivät olisi valmiita näkemään aikaa ja vaivaa oman artistiuransa eteen – jota Mon-Sala on joutunut alan tekijänä itsekin todistamaan:

”Tavallaan musta tuntuu, et Palkintoi-biisin hookkia: ”arvot ei kohillaan, niin voit jo lopettaa, arvontoi ei tuu, eikä almui ollenkaan” on hoettu mulle koko mun uran ajan sillä ajatuksella, että naistekijät ei olis yhtä valmiita laittamaan aikaa ja resursseja biisien tekemiseen ja treenaamiseen tai että naistekijät jotenkin ”odottais” saavansa ”almuja” eli enemmän huomiota sukupuolensa tähden. Mun kokemuksen mukaan asia on päinvastoin”, artisti kommentoi ja jatkaa:

”Kaikki mimmit, jotka tiedän skenessä, tekee musaa suurella intohimolla ja rakkaudella taiteenlajia kohtaan. Musta onkin kiinnostavaa, miltä nää sanat kuulostaa nyt Mon-Salan suusta kuultuna.”

Mon-Salalla on pitkä juoksutausta. Yleisurheilu-uran tuomat palkinnot näkyvätkin myös singlen visuaalisessa kuvastossa:

”Oon kilpaillu koko pienen ikäni ja tykänny kovaa treenaamisesta. Kun mä taidekoulussa burn outissa lopulta lopetin tavoitteellisen treenaamisen, pelkäsin, että mun kilpailuvietti valuu kaikkeen ja musta tulee ihmishirviö. Onneks niin ei kuitenkaa käyny, vaa löysin tapoja kanavoida kilpailullisuutta muuten. Tää biisi kuvaa sitä vahvaa voittamisen tahtoa, joka musta kuitenkin edelleen löytyy.”

Kuuntele kappale alta.

Lisää luettavaa