Taiteellinen vai taloudellinen ratkaisu? Ruisrockiin saapuva rap-duo julkaisi 27 kappaletta pitkän levyn

Rae Sremmurd julkaisi pitkän levyn.

06.05.2018

Rae Sremmurd julkaisi uransa kolmannen albumin Sr3mm. Esimerkiksi Black Beatles, No Type ja Swang -kappaleista tuttu duo on tehnyt koko aika nimeään isommaksi ja tällä hetkellä duo vaikuttaa olevan uransa huipulla. Luottotuottaja Mike Will Made It ei varmasti ole jättänyt huomioimatta tätä ja suojatti-duo on julkaissut peräti 27 kappaletta pitkän levyn.

Jää vain kysymysmerkiksi, että onko kyseessä Speakerboxxx/The Love Below -henkinen ratkaisu Outkastin tapaan vai puhtaasti taloudellinen ratkaisu. Kun kappaleita on 27 ja yleisön kuuntelutapa on siirtynyt yhä enemmän sekalaiseen soittolistakulttuuriin, niin 27 kappaleen turvin on helppo kerätä helpot klikit pois kuleksimasta. Tarkoin valituista singleistä tulee varmat hitit ja voita riittää leivän päälle taas muutaman ikuisuuden eteenpäin.

Taiteellisen ratkaisun puolesta puhuu se, että levy on jaettu kolmeen osaan. Yksi osa on duon yhteislevy Sr3mm, yksi taas Swae Leen soololevy Swaecation ja yksi taas Slim Jxmmin soololevy Jxmtro. Vaikka Mike Will Made It onkin ollut duon luottotuottaja, niin tällä levyllä on rutkasti muitakin tekijöitä mukana. Esimerkiksi XO Tour Llif3 -hitin takaa tuttu TM88 on saanut luomuksensa levylle ja Rock n roll hall of fame -kappaleesta voikin odottaa hittiä. Muita vierailevia nimiä on esimerkiksi aina yhtä luotettava Metro Boomin.

Todennäköisesti viikon päästä voi katsella taaksepäin, että kannattiko 27 kappaleen ratkaisu. Sitä ennen voit kuunnella levyä valitsemastasi suoratoistopalvelusta, mikäli et levykauppaan asti jaksa lähteä.

Nappaa esimakua alta. Rae Sremmurd esiintyy kesällä Ruisrockissa.

Lisää luettavaa