”Tajusin, että täytyyhän tämä jotenkin pilata” – näin Jouni Hynynen versioi Virve Rostia

Uusia Vain elämää -biisejä linjoilla.

14.10.2023

Vain elämää -ohjelmassa seurattiin perjantaina Virve Rostin päivää. Kotiteollisuuden Jouni Hynynen esitti jaksossa oman versionsa kappaleesta Siinä ruutia on kun rakastun, joka löytyy Rostin vuonna 1975 ilmestyneeltä Vicky-debyyttialbumilta. Alkuperäinen teos on Kari Kuuvan säveltämä ja sanoittama ja Jaakko Salon sovittama.

”Ihana Vicky. Tiesin toki lekahitit, mutta muuten tuotanto oli tuntematonta. Kuten aikaisemmin kerroin, valitsin kaikkien Vain elämää -artistien kappaleet yhden yön aikana. Tämän samaisen yön aikana kuuntelin eniten Vicky Rostia, koska ihastuin tuotantoon. Tuli kupoliin jotain kaikuja menneestä, lapsuudesta ja nuoruudesta. Nauratti ja itketti samaan aikaan”, Hynynen kommentoi.

”Tämän biisin valitsin, koska alkuperäinen versio rullaa niin saatanan hyvin. Tajusin, että täytyyhän tämä jotenkin pilata, ja tilasin tuottajalta ’jotain spurgu-rockia’. Pyysin Aaltosta hakemaan vaikutteita jostain Tuomari Nurmion ja ehkä hieman myös Tom Waitsin suunnalta. Rakensin jonkinlaisen ’suokitara-pohjan’ (huonosti soundaava akustinen kitara), jonka pohjalta voisi rakentaa. Kaikista näistä valitsemistani biiseistä tämä oli helpoin laulettava. Varmaan luonnerooli iski päälle.”

Kuuntele Hynysen versio ja alkuperäinen biisi alta.

Lisää luettavaa