Tällainen on viime vuoden Vain elämää -kaudesta tutun A.W. Yrjänän ensimmäinen soolosingle

Huomenna hän tulee.

01.02.2024

CMX-yhtyeen keulahahmona suomalaisille tutuksi tullut A.W. Yrjänä julkaisee levytysuransa ensimmäisen sooloalbumin perjantaina 15.maaliskuuta 2024. Huomenna julkaistaan levyn ensimmäinen single Juuret. Rumba sai kuulla kappaleen ennakkoon, ja sanotaanko nyt niin, että progea odottaville sieltä on ilmestymässä pettymys, mutta vallan mainio iskusävelmä sieltä on noin muuten tulossa! Vaan ei siitä sen enempää, ja Yrjänä itse kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Albumista oli tulossa melko tummasävyinen. Halusin kirjoittaa myös valon kevyemmistä sävyistä, ja syntyi laulu elämänmittaisesta rakkaudesta ja katoavaisuuden kauneudesta.”

Albumista Yrjänä kertoo seuraavaa:

”Kun kirjoitetaan valolla, kirjoitetaan myös varjolla. Valon ja varjon välimaastosta löysimme musiikkia, jota tehdessämme tunsimme olevamme yhtä aikaa sekä kotona, että vieraassa maassa. Laulut ottivat meitä käsistä ja veivät, minne mielivät. Minulle laulujen kirjoittaminen on elämänmittainen työ. Matka olemisen arvoitukseen ja ympäröivään kulttuuriin. Toisinaan herkkää kuulostelua, joskus rajojen rikkomista. Parhaimmillaan kurkottamista tuntemattomaan. Tekstin ja musiikin liitto on muoto, jolla voi tutkailla alueita, joihin muilla kommunikaation muodoilla ei pääse.”

Levyn myötä Yrjänä lähtee kiertueelle. Keikkapaikat näet täältä.

Edit kello 11.45: A.W. Yrjänä julkaisi pätkän kappaleesta sosiaalisessa mediassa. Kuulet pätkän alta.

Lisää luettavaa