Tämä muusikko täyttää tänään 40 vuotta – on melkoisella varmuudella soittanut myös sinun suosikkibändisi levyllä tai keikkakokoonpanossa

Onnea, siitä se elämä alkaa!

22.10.2020

Pasunisti ja lyömäsoittaja Juho Viljanen on parinkymmenen vuoden ajan operoinut yli genrerajojen Suomen musiikkikentällä.

Nyt Viljanen julkaisee soolomusiikkia Viljasen koneliike -nimellä. Debyyttikappale on ennakossa Rumban sivuilla alempana.

Viljasen edustamien bändin lista on komeaa katseltavaa: Ricky Tick Big Band, Rubik, Uusi Fantasia, Plain Ride, The Mutants… Tämän lisäksi hän on soittanut lukemattomien artistien taustayhtyeissä (Ismo Alanko, Tuomari Nurmio, Jonna Tervomaa, Lauri Porra, Tuomo & Markus, Jukka Poika, Reino Nordin). Lisäksi hän on vuosien varrella ollut monesti käytetty kiertuemuusikko (mm. J. Karjalainen, Olavi Uusivirta, Pharaoh Overlord, KXP, PMMP) ja esiintyy noin sadalla suomalaisella levyllä.

Koneliike-projekti sai alkunsa Viljasen työhuoneellaan erilaisilla rumpukoneilla, syntetisaattoreilla ja efektilaitteilla tekemiensä kokeellisten äänitysten pohjalta. Kokonaisuus hioutui valmiiksi tänä syksynä. Projektin nimi viittaa toisaalta Viljasen liikkeeseen koneilla tehdyn musiikin suuntaan, mutta myös hänen menneisyyteensä synnyinkaupunki Kouvolassa, jossa hänen perhepiirissä toimi kodinkoneita kaupannut Viljasen Koneliike.

Joulukuussa julkaistavan vinyylin kansitaiteen tekee Vilunki 3000, joka on yhdistänyt huuruisella tavalla nämä kaksi teemaa näyttäväksi visuaaliseksi pläjäykseksi.

Vaan se esittelyteksteistä, annetaan Ismo Alangon kertoa, mitä mieltä hän on yhtyetoveristaan:

”Juho on musiikin supersankari: Soittaa toisella kädellä lyömäsoittimia, toisella kädellä syntsaa, polkee jaloilla efektejä ja laulaa jumalaisesti samaan aikaan. Juuri kun aiot huokaista helpotuksesta, hän loihtii pasuunallaan tuomiopäivän maahisten hääjuhlaksi. Ja tämän kaiken hän tekee armottomalla fiiliksellä ja armoitetulla tyylitajulla.”

Kuuntele ja katso Viljasen koneliikkeen debyyttivideo alta.

Lisää luettavaa