Tämä suomalaisyhtye nousi miljoonamyyntiin videopelin avulla – nyt on sinun mahdollisuutesi

Kellaribändit, huomio!

18.10.2022

Cyberpunk 2077 -videopeli ilmestyi kauppoihin joulukuussa 2020. Sen julkaisu oli melkoinen floppi: peli oli täynnä bugeja, ja esimerkiksi PS4-konsolille pelin ostaneet saivat rahansa takaisin.

Parin vuoden aikana peliä on viilattu kuitenkin kuntoon, ja nyt se on aivan mainiota viihdettä tulevaisuuden maisemissa. Peliä on myös myyty sen verran paljon, että se on saamassa ensi vuonna jatkoa Phantom Liberty -lisäosan merkeissä.

Pelin julkaisija CD Projekt Red on alkanut kerätä uutta musiikkia pelin, ja tässä vaiheessa kannattaa aloittelevien ja miksei osaavampienkin muusikoiden laittaa korvat hörölle. Pelissä voi kuunnella useita radioasemia Grand Theft Auto -sarjan malliin. Pelin tapahtumat sijoittuvat tulevaisuuteen, joten mitään nykyhittejä ei mukaan tietenkään voi ottaa.

CD Projekt Red haluaakin täyttää pelin erään kuvitteellisen radioaseman tuntemattomammalla musiikilla. Halukkaat voivat lähettää omia sävellyksiään ja levytyksiään CD Projekt Redille, ja sopivimmat kappaleet otetaan mukaan Phantom Libertyn mukana lanseerattavalle Growl FM -radioasemalle.

Jaossa on 3000 dollarin rahapalkinto sekä erinäisiä Cyberpunk-oheistuotteita.

Luonnollisesti myös näkyvyys (eli tässä tapauksessa kuuluvuus) on pelin myötä melkoista. Meillä suomalaisillahan on oma malliesimerkkimme siitä, miten videopelit voivat muuttaa uran suuntaan: Poets of the Fall -yhtyeen Late Goodbye tunnetusti soi Max Payne 2 -pelissä vuonna 2003, julkaisi debyyttilevynsä vuonna 2005 ja on yhdeksän albumin jälkeen yhä ajankohtainen: viimeisin levy ilmestyi tänä vuonna.

Lisätietoja ja osallistumisohjeet löytyvät täältä. Osallistumisaikaa on 30. marraskuuta saakka.

Lisää luettavaa