Tämän hetken merkittävin jazzbändi lopettaa – soittaa kuitenkin kesällä Suomessa

Sons of Kemet tiedottaa tiensä päättyvän kiertueen jälkeen.

02.06.2022

Sons of Kemet tiedottaa lopettavansa, jahka sovitut keikat on soitettu. Lontoolaisyhtye on vielä mahdollista kokea livenä, sillä se esiintyy Pori Jazzissa perjantaina 15. heinäkuuta.

”Kuluva vuosi on viimeinen mahdollisuus nähdä meidät siinä muodossa, johon olette tottuneet. 10 vuoden uran jälkeen olemme päättäneet, että sovitut keikat ovat tämän yhtyeen tarinan viimeinen kappale. Olemme innoissamme tulevista esiintymisistä, teemme kesästä kunnon läksiäiset”, Sons of Kemetin tiedotteessa seisoo.

Sons of Kemet nykypäivän jazzin merkittävimpiä yhtyeitä. Saksofonisti-klarinetisti Shabaka Hutchingsin johtama bändi julkaisi neljä albumia, joista etenkin kaksi viimeistä, legendaariselle Impulselle levytetyt Your Queen Is a Reptile (2018) ja Black to the Future (2021) olivat arvostelumenestyksiä, kenties tulevia klassikkoja.

Sons of Kemetin musiikissa soi spiritual jazzin perintö mutta yhtä lailla kvartetti kurkottaa yli genreaitojen, vapaasti hamuillen mutta visionäärisesti. Syrjinnän ja sorron patoama aggressio ja ylimaallinen toivo ja lohtu luovat repivää dissonanssia Sons of Kemetin jazziin, joka on toisinaan hypnoottista, joskus pompöösiä, jopa tanssittavaa, mutta useimmiten ihan vain hemmetin upeaa.

Hutchingsin lisäksi Sons of Kemetiin kuuluvat tuubansoittaja Theon Cross ja perkussionistit Eddie Hick ja Tom Skinner. Jokainen Lontoon jazzskenen voimahahmoja tahoillaan. Skinner on viime aikoina ollut esillä myös Radiohead-johdannaisen The Smile -projektin rumpalina.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Lisää luettavaa