Tänään ilmestyi levy teille kaikille, jotka eivät tunnista enää räppiä räpiksi

Joku Roti Mafia on sitä "samaa vanhaa", niin hyvässä kuin pahassa.

18.12.2020

Joku Roti Mafia julkaisi tänään Pääpirut-albumin. Levyltä jo aiemmin julkaistut singlet Rikosaalto ja Samaa vanhaa asettavat kurssin koko julkaisun mitalle. Sitä ”samaa vanhaa” on nimittäin luvassa: äijäporukan keskivartalopulskaa länkytystä sämplevetoisten biittien päälle.

Tässä yhteydessä edellä mainittu on toki vahvuus. Luvassa ei siis ole träppihaitsuja, muminaa, hokemia, edm-flirttailua tai muutakaan viimeisen 20 vuoden aikana räppiin soluttautuneita elementtejä.

Joku Rotin konkarien räpistä räppääminen tai haikeammat muistelot ovat vaivattoman kuuloista ja luontevaa kuunneltavaa. Kun Mafian herrasmiehet gangstailevat, sekin tehdään uskottavasti:

”Myrttinen on puntarilla normisuolakurkku.”

Levyn kerrotaan olevan pääosin yhden viikonlopun aikana purkitettu. Tämäkin on kuuluu positiivisessa mielessä, tunnelma on possebiisimaisen välitön alusta loppuun.

Hyvää tavaraa on singlejen lisäksi albumin kulmakivi. Soul-sämplellä ratsastava biitti löytäisi helposti kotinsa Ghostfacen levyltä, skrätsäyksiä kuullaan ennen ensimmäistä säkeistöä ja jokainen kollektiivin mc räppää päällekäyvästi, noh, siitä räppäämisestä!

”Kun Roti Boysit lavalla, kouritaan munia samalla, tavikset tirkistelee, kuin lukis Milo Manaraa”, summaa porukan liideri Hannibal. Mikäs tätä kuunnellessa!

Lisää luettavaa