Tänään julkaistun Halo 4 -pelin soundtrack rikkoi listaennätyksen

06.11.2012

Halo 4 Original Soundtrack on nyt virallisesti kaikkien aikojen korkeimmalle listasijalle kohonnut peli-soundtrack, kertoo Music-news.com.

Kuva: 343 Industries

Pelaajien innolla odottama Halo-pelisarjan neljäs pääpeli niittää menestystä myös musiikin saralla. Lokakuun lopulla julkaistu Halo 4 -soundtrack on nimittäin noussut jo ennen itse pelin julkaisua albumilistoille, raportoi Music-News.com.

Billboardin listalla Neil Davidgen säveltämä ja tuottama soundtrack on kivunnut sijalle 50 kaikkien albumien kategoriassa, mutta samalla se on saavuttanut 10. sijan indie-albumilistalla ja kolmannen sijan soundtrack-listalla. Moisia listasijoituksia eivät pelien soundtrackit ole aiemmin saavuttaneet. Grand Theft Auto -sarjan soundtrackit taisivat viimeksi pärjätä samalla saralla.

Halo 4 kuuluu vuoden odotetuimpiin peleihin, vaikka sarjan tuotanto onkin siirtynyt aiemmat osat tehneeltä Bungie-studiolta 343 Industriesille. Bungie sen sijaan on buukannut itse Paul McCartneyn säveltämään heidän tulevan pelijulkaisunsa soundtrackin, joten tehtäisiinkö näinköhän lähitulevaisuudessa jälleen uusi soundtrack-ennätys.

Halo 4 -soundtrackiin ja sen rajoitettuun keräilyversioon voi tutustua soundtrackin virallisella sivustolla.

Lisää luettavaa