”Tässäkö seuraava Sandstorm”, levy-yhtiö kyselee – tuskin, mutta hyvä biisihän tämä on!

Alakulttuuritalosta on tulossa ug-pöhinän keskus.

Erno Launis

Jimi Python, oikealta nimeltään Ville Aaltonen, on vaikuttanut kokoonpanoissa, kuten G-litter ja Uusi Fantasia sekä musisoinut Freemanin bändissä. Hänen singlensä Gravity on tänään julkaistu kolmiulotteisen musiikkivideon saattelemana Alakulttuuritalon toimesta.

”Tämä toimii ainakin punttiksilla, pyörälenkeillä, klubeilla, bileissä ja takaa-ajoissa”, artisti summaa. Levy-yhtiön tiedotteessa kysellään, että tässäkö on seuraava Sandstorm. Jaa-a, seuraavaa Sandstormia tuskin tekee kukaan, mutta mainiota alamaailman trancea Jimi Python on luonut.

Alakulttuuritalosta on puolestaan tulossa lupaavaa vauhtia helsinkiläisen underground- ja vastakulttuuripöhinän keidas. Levymerkki julkaisee kiehtovia julkaisuja hengästyttävään tahtiin. Olemme kirjoittaneet muiden muassa Vilunki 3000:n eeppisestä elektronipostpunk-palasta Valkoinen poika ja Okko Nuotion diskoversioksi mankeloidusta Badding-coverista.

Eikä siinä vielä kaikki. Alakulttuuritalon ”skaala on mieletön”, kuten tapana on sanoa. Esimerkiksi ensi viikolla levymerkki julkaisee Ester Nuori Leppä -nimisen, Litku Klemetin kanssa yhteistyötä tehneen runoilijan spoken word -huuruilua. Laita Alakulttuuritalon sivut seurantaan.

Ja meinasipa meiltä livahtaa tutkan ali Marko Haavistolle nimensä velkaa oleva Paha vaanii -yhtye, jonka debyytti-ep:n Alakulttuuritalo julkaisi keväällä. Kuolleen miehen maa -ep:n nimikkokappale on iskevää punkrockia, ja vierailijana kuullaan Tiktakin riveissä kannuksensa ansainnutta, nykyisin sooloartistina toimivaa Emppua.