Taylor Swift julkaisi hienon yllätysalbumin, Lili & Luna debyyttisinglensä – Rumban soittolistalla uusia lisäyksiä

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

Rumba lanseerasi viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Koronaviruksen runtelemassa maapallossamme ei eletä helpoimpia aikoja. Onneksi musiikki säilyy kaikesta huolimatta.

Vanhojen suosikkien parissa ajan viettäminen on ymmärrettävää jos mikä, mutta tälläkin viikolla on ilmestynyt rutkasti uusia, hyviä ja tutustumisen arvoisia biisejä. Itse lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto kappaleista.

Taylor SwiftCardigan
Taylor Swift julkaisi uransa kahdeksannen levyn Folklore, joka vaikuttaa ensi kuuntelulla olevan myös yksi hänen parhaimmistaan. Tämä aiempaa tuotantoa maanläheisempi levy on otettu ilolla vastaan kriitikoiden keskuudessa, esimerkiksi Independent kehui sen olevan lähes täydellinen ja The Guardian antoi täydet viisi tähteä.

Kappaleet nappaavat heti mukaansa, levyä on tehty selkeästi kokonaisuus mennessä. Sitä on ollut tuottamassa Swiftin lisäksi The National -yhtyeestä tuttu Aaron Dessner ja Funin Jack Antonoff.

Ilahduttavinta albumissa on, että siltä löytyisi useampi hieno kappale soittolistalle. Eli jokaisen kappaleen kohdalla voi keskittyä pohtimaan vaikka kansanperinteintä. Tässä tapauksessa päädyimme vakuuttavaan Cardigan-kappaleeseen, mielenkiintoiseen Exile-kappaleeseen jolla kuullaan Bon Iver -yhtyettä ja puhuttelevaan Mad Woman -kappaleeseen.

Kokonaisuutena levy on sellainen, joka kannattaa kuunnella omista ennakko-odotuksista huolimatta. Tästä tulee varmasti yksi vuoden puhutuimpia teoksia.

Lili & LunaKolme kaljaa ja kaupunkiin
Lili & Luna antavat ensimmäisen näytteen siitä mitä tuleman pitää. Yhdessä Joel Melasniemen ja Pasi ”Stig” Siitosen kanssa työstetty debyyttisingle on tarttuvaa tavaraa. Ja kuten päähän jäävissä biiseissä yleensä, tässäkin on jotain todella tuttua, mutta ei aavistustakaan mikä. Tämän perusteella Lili & Luna kannattaa laittaa tarkkailuun.

Joniveli, RekamiKujalla
Laastarit, liimat, teipit ja siteet -albumin 29. elokuuta julkaiseva jyväskyläläiskaksikko julkaisi toisen singlen kyseiseltä levyltä. Letkeästi kumiseva kappale tarjoaa hiljaiseloa viettäneen Jonivelin ääniraitaa. Tämän perusteella levy kannattaa pistää tarkkailuun, sillä syvällistä pohdiskelua Jonivelin karismaattiseen tyyliin voi aistia, kuin Hallittu kaaos -soololla konsanaan.

Lisäksi listalla on uutta musiikkia artisteilta kuten Cledos, Evelina ja Emma Gun.

Muokattu Antonoffin olevan Fun-yhtyeestä.