Tee kansanmusiikkibängeri vuodelle 2050 ja voita riihikuivaa rahaa – näin osallistut

Hieno idea!

14.05.2024

Uuteen kotimaiseen kansanmusiikkiin ja maailmanmusiikkiin keskittyvä ilmaiskonserttisarja Etno-Espa järjestetään Helsingin keskustassa elokuussa 5.-15.8.2024. Etno-Espaa on vietetty kesästä 2005 lähtien, ja nyt tapahtuma järjestetään kahdennenkymmenennen kerran.

Juhlavuoden kunniaksi Etno-Espa järjestää yhteistyökumppaneineen biisikilpailun, jossa etsitään kansanmusiikkibängeriä kesälle 2050. Tiedote kertoo kisasta seuraavaa:

”Etno-Espa yhdistys ry järjestää yhdessä Suomen Musiikintekijät ry:n kanssa kaikille avoimen biisikilpailun. Yhteistyössä on mukana myös Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Kilpailun teemana on Kansanlaulu 2050. Suomalainen nykykansanmusiikkikenttä tunnetaan ennakkoluulottomasta ja eteenpäin katsovasta asenteestaan, mutta kilpailun järjestäjät kehottavat nyt katsomaan vielä harppauksen eteenpäin. Millainen voisi olla kesän 2050 kovin kansanmusiikkibängeri? Ollaanko katsetta käännetty taaksepäin, millaisista genreistä otetaan vaikutteita, mikä on kansanlaulun olemus?”

Kilpailuun osallistutaan mp3-muotoisella äänitteellä 31.5.2024 mennessä ja voittaja valitaan kesäkuun aikana. Kolme tuomariston valitsemaa teosta palkitaan rahapalkinnolla (1200, 500 ja 300 euroa), ja voittajabiisin ensimmäinen live-esitys kuullaan Etno-Espan avajaisissa Espan lavalla 5.8.2024.

Kyseessä ei ole ensimmäinen Etno-Espan järjestämä kilpailu. Yhdistys järjesti keväällä 2014 runokilpailun tapahtuman 10-vuotisjuhlan kunniaksi. Voittajarunon kirjoitti tuolloin Harri Hertell ja runon sävelsivät avajaisiin esitettäväksi muusikot Pekko Käppi ja Risto Ylihärsilä (kuvassa ylhäällä).

Kilpailun säännöt ja osallistumisohjeet löydät täältä!

Lisää luettavaa