”Tehdään biisi niin kuin” -videoilla ihastuttaneen Heikki Rannan yhtye julkaisee debyyttialbuminsa

Water for Dogs soittaa indiefolkia suomirock-henkisillä sanoituksilla.

13.09.2022

Pipo Productions -tilillä Youtubessa operoiva Heikki Ranta tunnetaan lukuisista jopa satoja tuhansia katselukertoja keränneistä ”tehdään biisi niin kuin” -videoistaan.

Ranta on analysoinut suomirockin ikonisten artistien ja yhtyeiden musiikkia huomattavan yksityiskohtaisesti, ja tehnyt omia autenttisia jäljennöksiään näiden biiseistä. Käsittelyssä on ollut muun muassa J. Karjalainen, Irwin Goodman ja viimeisimpänä Dingo.

Nyt mies julkaisee musiikkia ensimmäistä kertaa omana itsenään. Rannan luotsaaman Water for Dogs -yhtyeen talkoovoimin tehty omakustanteinen debyyttialbumi Eli vettä koirille ilmestyy tulevana perjantaina.

Rannan lisäksi yhtyeeseen kuuluu basisti Akseli Lepistö, kosketinsoittaja ja haitaristi Eira Keravuori, rumpali Jaakko Mäkinen ja trumpetisti Usva Saloheimo. Bändin nimi keksittiin koirien vesipisteen liitutaulukyltistä, jonka Lepistö näki Italian-matkallaan.

”Siinä on jonkinnäköistä sanomaa mukana”, Ranta kommentoi nimeä.

Yhtyeen singlejä on verrattu muun muassa Juice Leskiseen ja tekstejä Eppu Normaaliin, mutta tarkoituksenomaista retroilua levyllä ei ole.

“Albumin kantavia teemoja ovat nostalgia ja oman paikan löytäminen. Levyn äänimaailma ja melodiat ammentavat paljon folk-musiikista. Teksteissä on vaikutteita niin suomirockista kuin lastenkirjoistakin.”

Valtaosa kappaleista on Rannan käsialaa, mutta kaikki jäsenet ovat tehneet levylle säveliä ja sanoituksia. Ranta on myös bändin pääasiallinen solisti.

Kuuntele yhtyeen viimeisimmät singlet alta. Water for Dogs löytyy myös Spotifysta.

Lisää luettavaa