Tehosekoitin paketoi comebackinsa

20.04.2010

Tehosekoittimen viime kesän paluukiertueelta julkaistaan live-cd. Laulaja Otto Grundström tunnustaa, että keikat vaihtelivat ”Ankkarockin sekoilusta Oulun täsmäpommitukseen”. Vaan mitä Ankkarockin-keikasta sanoi Rumban oma Nisse M?

Kuva: Juha Metso

”Täytyy myöntää, että minua hieman jännitti. Pelkäsin Tehosekoittimen paluun olevan hävettävän huono idea, yhtyeen lavaolemuksen tihkuvan teennäistä ja laiskaa kukkoilua, vaivaantuneita katseita ja kireitä välejä. Vielä enemmän pelkäsin sitä, että Otto Grundström nousisi lavalle runoilijamyssyssään ja hirvittävässä parranreuhkassaan. Onneksi olin väärässä.”

Näin kirjoitti Rumban Emmi Laukkanen Tehosekoittimen viimevuotisen paluukiertueen ensimmäisestä keikasta Helsingin Tavastialla. Hänen mukaansa ”kutkuttava comeback pursuili elämänmakua, kuritonta kukkoilua, aitoa ja vapautunutta riemua – kaikkea sitä, mistä Tehosekoitin muistetaan”.

Toukokuun 5. päivänä Tehosekoittimen yhdistetyn comeback- ja jäähyväiskiertueen Tammerfestin-keikka julkaistaan live-cd:nä, jolle on annettu nimeksi Alive II. Järjestysnumero viitannee siihen, että bändiltä julkaistiin vuonna 2002 live-dvd Vauhdissa.

Yhtyeen laulaja Otto Grundström kertoo tiedotteessa, miten täpötäydeltä Tavastialta alkanut ja kesän tärkeimmät festivaalit kattanut paluukiertue sai alkunsa.

”En tiedä kuka innostui eniten ja missäkin järjestyksessä. Joka tapauksessa löysin itseni joulukuussa eräästä afro-karibialaisten suosimasta baarista Hämeentiellä – se oli valittu tapaamispaikaksi, jotta ryhmän kokoontuminen herättäisi mahdollisimman vähän huomiota. Puristin bänditoverin kättä toisen jälkeen, ja lopulta Vaasankadun Pub Heinähatussa tajusin mahdottoman toteutuneen: Tehosekoitin palaisi lavoille.”

Nykyisin punkbändi God Given Assin laulajana vaikuttava Grundström muistelee kiertuetta lämmöllä.

”Viimeistään Ankkarockin sekoilun ja Oulun täsmäpommituksen jälkeen ymmärsin, että enemmän kuin bändi, on Tehosekoitin minulle mielentila, johon voi halutessaan palata.”

Grundströmin mainitsema viimekesäinen Ankkarock-keikka ylitti uutiskynnyksen jopa Rumban Nisse M:n palstalla, josta julkaistakoon seuraava ote:

”Laulu- ja soitinyhtye Tehosekoitin esiintyi Ankkarockissa edellisellä viimeisellä keikallaan viisi vuotta sitten, joten tällä kertaa heillä oli luonnollisesti vuorossa viimeistä edellinen keikka.

Tilaisuus oli juhlava, mutta juhlakunnossa oli yhtyeen laulajakin: Otto Grundström nimittäin esiintyi väyrysmäisessä ’katsoo yhtä aikaa itään ja länteen’ -kunnossa, mitä eturivin fanitytöt hihittelivät.

Heidänkin mittansa alkoi täyttyä, kun Fiksu ja kypsä -kappaleessa Otto taisi lauleskella saman säkeistön useampaankin kertaan.

’Otto, skarppaa!’ tytöt huusivat.

’Otto, lopeta rahastus!’

Letkeässä kunnossa ollut taiteilijamme kuittasi välihuudot lungisti naureskellen toteamalla, että ’tätä se oli silloin aikoinaankin’.

Vaan sitä saa, mitä tilaa – Tehosekoitin ei todellakaan jättänyt mitään epäselväksi, sillä hehän esittivät jo avauskappaleenaan Irwin Goodmanin paljonpuhuvan klassikon Meni rahahommat pieleen.”

Rumban Viljami Puustinen kiteytti saman keikan livearviossaan näin: ”Vaikka Otto Grundström haahuilee, muu bändi tykittää. Energialtaan keikka on silti varjo verrattuna Tehiksen alkukesän Tavastian-vetoon. Heippa, Tehis. Tässä se keikkailu taisi nyt olla, eikö?”

Ankkarockin jälkeen Tehosekoitin esiintyi vielä Oulun Suomi-ilmiö-tapahtumassa. Silminnäkijöiden mukaan Otto oli ottanut Korson ylilyönnistä oppinsa ja bändi antoi ”täsmäpommituksellaan” yleisölle kunniakkaat jäähyväiset.

Lisää luettavaa