Teosto-palkintoehdokkaiksi yhteensä seitsemän teosta – mukana todellinen yllätysvalinta

Teosto-ehdokkaat on valittu.

kuva: Sur-Rur

Tämän vuoden Teosto-palkintoehdokkaat on valittu.

Ehdokkaina ovat Jesse Markin albumillaan Folk, Lehtojärven Hirvenpää albumillaan Lehtojärven Hirvenpää, M levyllään Näytän missä asun, Sami Klemolan sävellys …On Escher, OK:KO:n albumi Syrtti, Signen teos To Sappho sekä punkyhtye Sur-Rurin riemastuttava albumi Hattarahiukset.

Palkinto jaetaan 1–4 teokselle tai teoskokonaisuudelle, ja palkintosumma on enintään 40 000 euroa. Jos palkinnon saa vain yksi teos tai teoskokonaisuus, palkinto on 25 000 euroa. Teokset voivat edustaa mitä tahansa musiikin lajia, ja niiden pitää olla edellisen palkintokauden jälkeistä tuotantoa.

Palkintoehdokkaat on valinnut esiraati, johon kuuluivat tänä vuonna muusikko, musiikkitoimittaja Arttu Tolonen (esiraadin pj), musiikkitoimittaja, tietokirjailija Mervi Vuorela, musiikkitoimittaja Lotta Emanuelsson, musiikintutkija, musiikkitoimittaja Mikael Mattila, toimittaja Katri Kallionpää, viulisti Eriikka Maalismaa ja dj Bunuel.

Palkinnon saajan tai saajat ehdokkaiden joukosta valitsee viisihenkinen tuomaristo, johon kuuluvat viime vuoden Teosto-palkintovoittajat Sebastian HilliStina Koistinen ja Nicolas ’Leissi’ Rehn sekä Teoston johtoryhmän kutsumat jäsenet luova johtaja Ville Vilén (Yle) ja kapellimestari Dalia Stasevska.

Teosto-palkintovoittaja julkistetaan Musiikkitalon Ravintolassa torstaina 23. huhtikuuta pidettävässä tilaisuudessa.