Terveet Kädet kiertää Suomea keväällä – tuleva albumi on synkkä aikansa kuva

Uutta TK:ta kuunneltavissa!

27.01.2023

Hardcore punk-pioneeri Terveet Kädet lopetti toimintansa vuonna 2016 lähes neljänkymmenen toimintavuoden jälkeen. Tauko alkoi vähitellen turhauttaa, ja yhtye palasi keikkalavoille pienimuotoisesti. Myös uutta musiikkia syntyi, ja viime kesänä bändi siirtyi studioon.

Läjä Äijälän luotsaama yhtye julkaisee 3. maaliskuuta Kaikki kaikkia vastaan -nimisen levyn. Albumi on yhdistelmä Terveiden Käsien perinteistä hardcore-tykitystä ja yhtyeen alter egon Lapin Helvetin metallisempaa otetta. Sanoituksiltaan ja teemaltaan teos kuvastaa aikansa synkkyyttä.

”Olemme pohjoissuomalainen bändi ja sanoituksissa tiivistyy nykyinen maailmankuva levyn nimeä myöten. Kaikki kaikkia vastaan. 16 kappaletta pelkistettyä angstia”, Äijälä kommentoi.

Tänään ilmestynyt uusi single Kylmä ei ole kaveri kiteyttää albumin tematiikan alle puoleentoista minuuttiin.

”Biisin selkäranka perustuu vanhan liiton d-beat-tykitykseen. Sanoituksien ydin on se, että kun lähdön aika koittaa, niin sinä ja hän (kylmä) olette kahden. Mutta lopulta lähdet yksin ja kylmä jää.”

Levyn julkaisua seuraa lyhyt Suomen-kiertue, joka alkaa Jyväskylän Mustasta Kynnyksestä 4. maaliskuuta ja päättyy Oulun 45 Specialiin aprillipäivänä. Terveet Kädet keikkailee kevään aikana Euroopassa ja Etelä-Amerikassa, ja myöhemmin kesällä bändin voi nähdä Suomessa ainakin Hellsinki Metal Festival -tapahtumassa.

Kuuntele uusi single ja aiemmin julkaistu Purkutuomio-sinkku alta ja tsekkaa kevään keikkatiedot jutun lopusta.

Terveet Kädet – Kaikki kaikkia vastaan 2023
04.03.2023, Musta Kynnys, Jyväskylä
10.03.2023, Torvi, Lahti
11.03.2023, Ääniwalli, Helsinki
24.03.2023, Klubi, Tampere
25.03.2023, Suisto, Hämeenlinna
01.04.2023, 45 Special, Oulu

Lisää luettavaa