The Chainsmokers aikoo esiintyä avaruudessa vuonna 2024 – jos näin käy, yhtye tekee historiaa

Lady Gagan avaruusmatka ei toteutunut. Miten käy The Chainsmokersin?

Alexander Pallin ja Andrew Taggartin muodostama dj-duo The Chainsmokers aikoo heittää hieman tavanomaisuudesta poikkeavan keikan parin vuoden päästä. EDM-yhtye lähtee nimittäin avaruuteen.

Kaksikko aikoo esiintyä stratosfääripalloon kiinnitetyssä paineistetussa kapselissa, joka lähetetään avaruuteen vuonna 2024. Jos näin todella tapahtuu, yhtye tekee historiaa.

Tarkalleen ottaen yhtye esiintyy 100 kilometrin korkeudella maanpinnasta ”avaruuden rajalla” eli Kármanin rajalla, joka erottaa maan ilmakehän ja avaruuden toisistaan.

Matka tapahtuu yhteistyössä avaruusturismia harjoittavan World Viewin kanssa. Mukaan lähtee ryhmä tiedemiehiä ja teknikoita. Vielä ei ole tiedossa, striimataanko tai tallennetaanko keikka jollain tavalla.

”Olemme aina unelmoineet avaruuteen pääsemisestä”, kaksikko kommentoi tiedotteessaan.

Lady Gaga ilmoitti vuonna 2013, että hänestä tulee ensimmäinen levyttävä artisti, joka on esiintynyt avaruudessa. Laulajan oli määrä lähteä matkaan vuonna 2015, mutta reissu ei toteutunut lopulta.

Vaikka asialla ei ole ollut kukaan varsinainen artisti tai yhtye, avaruudessa on jo tavallaan esitetty musiikkia. Vuonna 2013 kanadalainen astronautti Chris Hadfield lauloi ja äänitti omat osuutensa yhteen kappaleeseen kansainvälisellä avaruusasemalla. Alla olevalta videolta voit katsoa Hadfieldin version mistäpä muustakaan kuin David Bowien Space Odditysta.

YouTube video

Lisää luettavaa