The Rolling Stonesin juhlakeikka julkaistiin livealbumina – mukana vierailijoita Lady Gagasta Bruce Springsteeniin

Parin tunnin annos Rollareita.

12.02.2023

The Rolling Stones julkaisi perjantaina Grrr Live! -nimisen liveabumin. Levylle taltioitu keikka ei ole aivan mikä tahansa veto vaan bändin 50-vuotisjuhlakonsertti Newarkissa, New Jerseyssä vuonna 2012. Livejulkaisu on saatavilla niin ääni- kuin videomuodossa.

Kaksi tuntia ja 15 minuuttia kellottava keikkatallenne sisältää 24 biisiä. Useissa kappaleissa kuullaan vierailevia esiintyjiä kuten Lady Gagaa, John Mayeriä, Bruce Springsteeniä, The Black Keysiä ja Mick Tayloria. Levyltä on julkaistu sekä singleinä että videoina kappaleet Wild Horses, It’s Only Rock’n’Roll (But I Like It), Happy ja Doom and Gloom, joista viimeisin on katsottavissa jutun lopussa.

Rolling Stonesille yli kymmenen vuotta vanhan keikan julkaiseminen jälkikäteen ei ole vielä mitään. Viime vuonna yhtye juhlisti kuusikymppisiään Live at the El Mocambo -livealbumilla, joka puolestaan on äänitetty bändin kuuluisilla salakeikoilla vuonna 1977.

Yhtyeen viimeisin studioalbumi, covereita sisältävä Blue & Lonesome ilmestyi vuonna 2016. Kitaristi Keith Richards kertoi viime kesänä, että bändi on työstänyt uutta materiaalia, ja toivoi seuraavan levyn äänitysten olevan purkissa vuoden 2022 loppuun mennessä. Jäämme seuraamaan, onko homma sujunut suunnitellusti ja kuullaanko bändiltä uutta musiikkia lähitulevaisuudessa.

Sitä odotellessa voi kuunnella tuoreen livelevyn, vaikka tuosta alta.

Lisää luettavaa