Thor tulee, Thor tappaa – Night Visions tarjoaa täkyjä sekä hyvästä että vähän huonommastakin musiikista kiinnostuneille

08.04.2015

15.–19.4. järjestettävillä Night Visions -elokuvafestivaaleilla nähdään tänä vuonna useampi musiikkidokkari. Suomen suurin ja vanhin, pääasiassa yöaikaan tapahtuva festari tarjoilee muun muassa seuraavaa (lainaukset Night Visionsin tiedotteesta):

I Am Thor (2015)
”Dokumenttielokuva I Am Thor kertoo 1980-luvulla vaikuttaneesta amerikkalaisesta heviyhtyeestä Thorista ja tämän keulakuvasta Jon Mikl Thorista. Elokuva seuraa Jon Mikl Thorin uraa strippiklubin nakutarjoilijasta ammattibodariksi ja hevibändin nokkamieheksi. Osa elokuvasta on kuvattu Suomessa vuonna 2009, jolloin Thor kävi esiintymässä Sauna Open Air -festivaaleilla. Elokuvaa on usein verrattu parin vuoden takaiseen Anvil-elokuvaan.”

Salad Days (2015)
”Dokumenttielokuva kuvaa Washingtonin punkskeneä 1980- ja 1990-luvuilla. Washingtonista ovat ponnistaneet monet 1980-luvun merkittävimmistä punk-yhtyeistä, kuten Minor Threat ja Bad Brains. Pääkaupungin musiikkikenttä on myös toiminut punk-kouluna David Grohlin ja Henry Rollinsin kaltaisille supertähdille. Washingtonissa varttunut ja joukkorahoituksella elokuvansa tuottanut Scott Crawford kuvaa kotikaupunkinsa nuorisokulttuuria rakkaudella, joka saa kaikupohjaa runsaasta aikalaisten kuvaamasta kuvamateriaalista.”

Reality (2014)
Reality on ranskalaisen elektromuusikon Mr. Oizon eli Quentin Dupieuxin uusin elokuvaohjaus. Dupieux riemastutti Night Visions -yleisöä vuosi sitten ohjauksellaan Wrong Cops. Reality on kerronnaltaan edeltäjäänsä yhtenäisempi, mutta lähtemättömästi ohjaajansa näköinen: surrealistinen trippi unenomaiseen Dupieux-maailmaan, jossa pätevät täysin omanlaisensa lainalaisuudet. Dupieux on todellinen auteur: hänet on kreditoitu elokuvan ohjaajaksi, käsikirjoittajaksi, kuvaajaksi ja musiikintekijäksi.”

I Am Thorin trailerin voit katsoa alta:

Lisää luettavaa