Thrillerin säveltäjä on kuollut – klassikkoteos syntyi aikanaan taksimatkalla

08.10.2016

Michael Jacksonin klassikkokappale Thrillerin säveltäjä Rod Temperton on kuollut. Brittimuusikko menehtyi syöpään 66-vuotiaana viime viikolla, uutisoi Rolling Stone.

Vuoden 1982 ikoninen Thriller on myynyt 46 miljoonaa kappaletta, ollen siten edelleen maailman myydyin albumi. Nimikkokappale nosti Michael Jacksonin maailman huipulle, ja on yksi merkittävimmistä popkappaleista kautta aikain. Temperton on kertonut säveltäneensä valtaosan Thriller-kappaleesta ollessaan taksimatkalla studiolle.

Temperton sävelsi Jacksonille myös Rock With You -ja Off the Wall -kappaleet Thrilleriä edeltäneelle Off the Wall -albumille. Myös levyn päätösraita Burn This Disco Out on Tempertonin käsialaa. Hän teki kappaleita myös muun muassa Aretha Franklinille ja Mariah Careylle. Miehen jalanjälki  musiikkiin jää siis erittäin merkittäväksi.

Alla Tempertonin loistavat Thriller, Off the Wall, Rock With You ja Burn This Disco Out, joista kahdessa ensimmäisessä Temperton on selvästi ymmärtänyt Jacksonin äänen ja aavemaisten kummmitustalosyntikoiden yhteensopivuuden.

 

Lisää luettavaa