Tilhet, pajut ja muut -yhtye lopettaa – 10-vuotisjuhlakeikka vielä tulossa

Tie päättyy.

Liina Aalto-Setälä

Kolme studioalbumia (Tilhet, pajut ja muut, Kunnes aika mennyt on ja Kalifornian taivaan alla) julkaissut Tilhet, pajut ja muut -yhtye viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhlaansa.

30. päivä huhtikuuta julkaistava duo-albumi Täällä kaukana (Lauluja vuosilta 2011–2021) kerää yhteen akustisen valikoiman yhtyeen tuotannosta. Samalla kokoonpano ilmoittaa päättävänsä toimintansa elokuun Tavastian jäähyväiskeikkaan 5. päivä elokuuta.

Uusin levy on folkin perinteitä kehittelevä albumi sisältää kymmenen laulaja Anna-Sofian ja kitaristi Juhon kahdestaan sovittamaa ja esittämää riisuttua akustista versiota Tilhien kappaleista. Levyllä on myös kaksi ensijulkaisunsa saavaa laulua Heinäkuussa helottaa ja Linnut.

”Täällä kaukana on tavallaan paluu siihen, mistä alun perin lähdimme liikkeelle Turussa 2011. Se paljastaa, mitä folk meille merkitsee. Tämän albumin julkaiseminen tuntuu omalta osaltamme aralta ja jännittävältä. Samalla se on kuitenkin kiitos kuulijoille sekä omanlaisensa päätös kymmenen vuoden työlle, jäähyväiset”, Anna-Sofia jatkaa.

Yhtye on päättänyt lopettaa toimintansa keikkaan Tavastialla.

”Viime vuoden mittaan kypsyi yhteinen ajatus, että nyt on oikea aika lopettaa. Tämä työ on odotusten, uuden tekemisen ja julkisen vastaanoton puolesta valtaisan kuormittavaa. Se ei näy yleisölle. Me olemme kuusihenkinen yhtye: eteenpäin jaksaminen vaatii jokaiselta jäseneltä luottoa yhteistyöhön ja sen tuloksiin. Tuntuu, että ajatukset musiikkimme sisällöstä ja tavoitteista sekä jäsenten muut työt, siis yksinkertaisesti työmäärä ja jaksamisen kanssa kamppailu, veivät meidät lopulta eri suuntiin.”