Toinen Kadunpoika on nuori tähti, jolla on vahvoja mielipiteitä: ” Nykyään artistit myyvät sielunsa rahan takia – juutalaiset, rastafarit ja vapaamuurarit ovat ylpeitä juuristaan”

Nyt kerrotaan asiaa.

06.07.2018

Suomiräppäri Toinen Kadunpoika eli Erasmo Tilson on kulkenut pitkän tien. Hän muutti yli kaksikymmentä vuotta sitten viiden vanhana Suomeen. Portugalia äidinkielenään puhuva nuori mies alkoi räpätä suomeksi, ja löysi musiikista pakotien kaduilla hengailun tilalle.

Vuonna 2009 YouTubeen ilmaantui loistava Tää ei oo poppii hoppii -biisi. Siitä eteenpäin Toinen Kadunpoika on julkaissut linjoille materiaalia tasaisen epätasaisella syklillä. Epätasaista ei sen sijaan koskaan ole ollut Toisen Kadunpojan materiaali, joka ovat aina olleet silkkaa priimaa.

Samanlaista priimaa on tarjolla nytkin, kun Toinen Kadunpoika julkaisee videon kappaleeseen Nuori tähti.

Asenne on vuosien varrella pysynyt tinkimättömänä. Annetaan Toisen Kadunpojan itse kertoa, mistä on kyse.

Videon löydät manifestin alta.

*

”Olen nuoresta pitäen pitänyt rap-kulttuurista ja opiskellut sen historiaa. Tämä kulttuuri on lähtenyt siitä, että tummaihoisilla on ollut todella vaikea päästä kuulluksi ympäri maailman. En väitä, ettei muilla ole ollut vaikeaa, mutta räp- ja hiphop-kulttuuri on ollut sellainen asia, joka on tuonut meidät vahvasti yhteen.

Euroopassa kasvaneena olen huomannut – vaikka Suomi onkin hyvinvointivaltio –, että moni suomalainen ja ulkomaalainen ihminen joutuu painimaan vahvasti saadakseen haaveensa toimimaan.

Hiphop-kulttuurin tarkoitus on saada ihmiset yhteen eikä kilpailemaan keskenään. Toki välillä tulee riitaa ja erimielisyyksiä ihmisten keskellä, mutta se ei johdu tästä kulttuurista vaan yksittäisistä ihmisistä. Tämä kulttuuri on aina edustanut rauhaa ja vahvoja poliittisia mielipiteitä esimerkiksi yhteiskunnan heikkouksista. Nykyään räppärit varsinkin Suomessa kilpailevat keskenään ennemmin kuin auttaisivat toisiaan.

Juutalaiset, rastafarit ja esimerkiksi vapaamuurarit ovat ylpeitä juuristaan. He jakavat tietoa ja rakkautta sekä pitävät vahvasti huolen toisistaan. Nykyinen hiphop-kulttuuri ei ole valaistuttanut itseään, vaan ennemmin haluaa talloa muut alas ja pitää omasta egostaan kiinni sekä palvoa materialistista maailmaa, mikä on täysin vastakohta sille, mitä hiphop-kulttuuri alkujana oli.

Hiphopin alkuperäinen tarkoitus on edistää tasa-arvoa sekä jakaa tietoa. Nykyään artistit myyvät sielunsa rahan takia ja puhuvat perättömiä asioita. Se tappaa hiphopin pyhän hengen.

Itse haluan edistää, että kulttuuri alkaa mennä oikeaan suuntaan.”

Lisää luettavaa