Tommy Boyn koko tuotanto myytiin 70 miljoonalla dollarilla – klassikot viimein suoratoistopalveluihin?

De La Soulit viimein suoratoistopalveluihin?

07.06.2021

Hiphopiin ja elektroniseen musiikkiin keskittynyt Tommy Boy Music on myynyt julkaistun tuotantonsa oikeudet Reservoir-nimiselle kustannusyhtiölle. Kauppahinta oli 70 miljoonaa dollaria eli noin 58 miljoonaa euroa.

Tommy Boyn rosteriin kuuluivat aikoinaan De La Soulin, Queen Latifahin, House of Painin ja Masters of Workin kaltaiset legendaariset artistit ja yhtyeet.

Tämä tarkoittaa sitä, että De La Soulin klassikkolevyt ovat askeleen lähempänä saapumista musiikin suoratoistopalveluihin. De La Soul ja Tommy Boy ovat käyneet rankkaa kädenvääntöä siitä, miten tulot pitäisi jakaa yhtyeen ja Tommy Boyn välillä. Vuonna 2019 osapuolet yrittävät seitsemän kuukauden ajan sopia tulonjaosta, mutta neuvottelut päättyivät tuloksettomina.

De La Soulin jäsenet kommentoivat tuolloin, etteivät suostu Tommy Boyn ehtoihin. Siksi yhtyeen Tommy Boyn kautta julkaistua musiikkia ei olekaan suoratoistopalveluissa kuultu.

De La Soulin yhdeksästä levystä peräti kuusi ensimmäistä julkaistiin Tommy Boyn kautta, mukana bändin hiphopin todellisten klassikoiden joukkoon laskettava 3 Feet High and Rising.

Lisää luettavaa