A Tribe Called Questin Q-Tip lehtoriksi New Yorkin yliopistossa – hip hopin ja jazzin legenda luennoi hip hopin ja jazzin historiasta

Bändin vetäytyessä eläkkeelle Q-Tip aloittelee uutta uraa.

A Tribe Called Quest

New Yorkin yliopisto alkaa tarjota jazzin ja hip hopin historiallisia, yhteiskunnallisia ja musiikillisia yhteyksiä tutkivaa kurssia, jonka toinen luennoitsija on vähintäänkin pätevä virkaansa: kyseessä on nimittäin legendaarisen hip hop -ryhmän A Tribe Called Questin jäsen Q-Tip.

Myös kovana tuottajana tunnettu Q-Tip eli syntymänimeltään Kamaal Ibn John Fareed vetää uutta kurssia yliopiston Clive Davis Institute of Recorded Music -laitoksella yhdessä musiikkihistorioitsija Ashley Kahnin kanssa.

“En voisi olla yhtään enemmän innoissani tilaisuudesta jakaa tietojani oppilaiden kanssa, enkä malta odottaa oppivani uutta heiltä. Opettaminen on jakamista ja vastaanottamista kaikille osapuolille”, intoilee Q-Tip.

Seitsemän luennon mittainen kurssi tutkii yliopiston nettisivujen mukaan jazzin ja hip hopin ainutlaatuista historiallista suhdetta ja tarkastelee rajoja rikkovia artisteja 1970-luvulta 1990-luvulle ja siitä eteenpäin. Mukaan mahtuu genrejä yhdistelleitä ja uusia musiikillisia tulkintakeinoja kehittäneitä nimiä The Last Poetsista Stetsasoniciin, Public Enemystä The Rootsiin ja Lauryn Hillistä Kendrick Lamariin.

Ja tietty A Tribe Called Quest – joka ilmoitti viime vuonna pistävänsä pillit pussiin lopullisesti.