”Tuomioita on julistettu ja rovioita pystytetty” – Särkyneet julkaisee uuden kappaleen häirinnästä ja ahdistelusta

Särkyneet julkaisee uutta musiikkia!

21.09.2022

Edit 23.9. kello 10.47: päivämääriä muuteltu oikeaksi. Pahoittelemme!

*

Särkyneet julkaisee perjantaina 30. päivä syyskuuta uuden singlen Tyttö minkä teit.

Biisi löytyy tulevalta ep:ltä Minkä mä sille voin. Ep ilmestyy suomipunkin klassikkoyhtiön Combat Rock Industryn kautta.

Tiedote kertoo, miten yhtyettä on verrattu muun muassa Maija Vilkkumaahan, kulttiyhtye Karkkiautomaattiin kuin brittipunkin legenda Buzzcocksiinkin. Rumba kuunteli ennakkoon Tyttö minkä teit -kappaleen, ja punkahtavan Särkyneet-melodian kruunaavat kipeän yhä valitettavan ajankohtaiset sanoitukset.

Bändin laulaja-kitaristi Milla Härmä kertoo biisistä seuraavaa:

”Maailma on muuttunut sen neljän vuoden aikana, kun Särkyneet viimeksi julkaisi uutta musiikkia. Naisten ja tyttöjen kohtaama häirintä ja ahdistelu niin koko maailmassa kuin punk-piireissä on paljastunut, sen seurauksena tuomioita on julistettu ja rovioita pystytetty. Samaan aikaan miehinen itsesääli on nostanut päätään: Eikö mitään saa enää tehdä tai sanoa? Eikö mikään ole niin kuin ennen? Ei ole. Ja siksi aiheesta täytyy kirjoittaa lauluja, ja laulaa niitä niin kauan että maailma on tulevaisuuden tytöille aidosti toisenlainen. Tästä sanomisen pakosta syntyi kappale Tyttö minkä teit.”

Lisää luettavaa