Tupac Shakurin omistama luodin kolhima medaljonki ja muita henkilökohtaisia tavaroita lahjoitettiin yliopistolle

Tavarat lahjoitettiin osaksi laajaa afroamerikkalaista kokoelmaa.

Vuonna 1994 ampumavälikohtauksessa vain 25-vuotiaana menehtynyt Tupac Shakur on kiistatta yksi rap ja hip hop -historian suurimmista vaikuttajista, jonka perintö elää edelleen myös hänen henkilökohtaisen omaisuutensa muodossa.

Tupac Shakurille kuulunutta omaisuutta, tarkalleen noin kymmenen hänelle kuulunutta tavaraa on nimittäin lahjoitettu Temple Universityn Charles L. Blockson afro-amerikkalaiseen kokoelmaan (Afro-American Collection). Mistään aivan pienestä kokoelmasta ei ole kyse, sillä siihen kuuluu kaikkiaan noin 500 000 esinettä, joiden tarkoituksena on edustaa globaalia mustaa kokemusta (global black experience).

Lahjoitettujen esineiden joukkoon kuuluu muun muassa kultainen, luodin kolhima medaljonki, joka Shakurilla on kerrottu olevan hänen kuolinpäivänään. Sen lisäksi esineisiin kuuluivat esimerkiksi artistilla All Eyez on Me -albumin kansikuvassa ollut timanttikorvakoru, It Ain’t Easyn ja I Ain’t Mad At Chan käsinkirjoitetut sanoitukset sekä käsinkirjoitettu kappalelista projektiin, jota Shakurilla oli ollut työn alla ennen traagista poismenoaan.

Lähde: XXL