Tällä päivämäärällä 19 vuotta sitten sai päätöksensä murhenäytelmä, joka jätti ikuiset jäljet populaarimusiikkiin

7. syyskuuta 1996 Mike Tyson otteli Las Vegasissa Bruce Seldonia vastaan WBA-liiton raskaansarjan maailmanmestaruudesta. Matsi ei kestänyt järin kauaa: Tyson iski Seldonin kahdesti kanveesiin ensimmäisessä erässä, ja jälkimmäisen lattiaanlyönnin jälkeen Seldonin jalat näyttivät tuomari Richard Steelen mielestä niin huterilta, että hän keskeytti ottelun.

Tämä ei tietenkään ollut ensimmäinen kerta, kun Tyson teki vastustajastaan selvää heti kättelyssä, mutta tällä kertaa miehet iskut eivät näyttäneet niin rajuilta että ottelun lopputulos olisi ollut selvä. Tyytymätön yleisö alkoi epäillä kovaan ääneen, että ottelu oli järjestetty, ja asiasta on spekuloitu aina tähän päivään saakka. Seldon vetäytyi matsin jälkeen eläkkeelle ja palasi kehiin vasta vuonna 2004.

Viimeinen Tupac Shakurin näkemä nyrkkeilyottelu ei siis ollut järin kummoinen. Poistuessaan tapahtumasta Shakur vielä joutui käsikähmään Crips-jengiläisen kanssa – Shakur kävi tyyppiin käsiksi, koska tämä oli ilmeisesti aikaisemmin samana vuonna ryöstänyt Death Row -levyfirmaan sidoksissa olleen miehen. Kahakan jälkeen Shakur poistui levymoguli Suge Knightin kanssa kohti Club 662 -yökerhoa.

Ja niinhän siinä kävi, ettei räppäri koskaan päässyt perille. Shakurin auton oikealle puolelle liikennevaloissa ajaneesta Cadillacista avattiin tuli, ja Shakur sai osumia ylävartaloonsa, lantioonsa ja reiteensä. Hänet kiidätettiin sairaalaan, mutta lääkärit olivat voimattomia. 13.9.1996 klo 16:03 Shakur todettiin kuolleeksi. Hänet tuhkattiin seuraavana päivänä.

Vaan sellainen on suuren räppärin vaikutus edelleen, että tänään Tupacin virallinen sivusto julkisti saamansa kirjeen eräältä Kendrick Lamarilta. Kendrickin viesti kuuluu seuraavasti:

Death Row -elokuvaa odotellessa: long live 2pac! Mies meni, laulut jäivät.