Turkulainen metallitapahtumien järjestäjä kertoo tapahtumaketjusta, jonka seurauksena kahden bändin esiintyminen peruttiin poliittisiin syihin vedoten

Metallihelvetti julkaisi oman kertomansa tapahtumaketjusta.

Turkulainen Metallihelvetti ry on järjestänyt Turussa metallitapahtumia jo vuosikausien ajan.

Nyt Metallihelvetti ry on julkaissut tekstin, jossa kertoo helmikuussa järjestetyn Turku Saatanalle -tapahtuman vastoinkäymisistä ja boikotointikampanjasta. Kampanjan seurauksena Turku Saatanalle tapahtuman keikkapaikkana toiminut Turun Gong perui kahden bändin (Sielunvihollinen ja Naer Mataron) esiintymisen vedoten poliittisiin syihin.

”On melko varmaa, että jotkut tahot eivät tule pitämään tästä jutusta, kun taas toiset saattavat käyttää sitä käsikassarana omien tarkoitusperiensä ajamiseen. Jälkimmäinen skenaario etoo meitä jo etukäteen, mutta tekstin leviämistä ja sen käyttöä on kuitenkin mahdotonta hallita, kun sen on kerran internettiin päästänyt. Korostamme kuitenkin jo alkuun vahvasti, että tämän tekstin tarkoitusperät eivät ole millään muotoa poliittiset, moralisoivat, saati jälkikäteisesti selittelevät.”

”Vastaavia boikotti- ja peruutusuhkiahan on viime vuosina tehty sekä isompia tapahtumia että pienempiä klubeja kohtaan – varsin samankaltaisista syistä johtuen. Toivomme tämän julkitulon rohkaisevan myös muita isompia ja pienempiä tapahtumajärjestäjiä, keikkapaikkoja ja näiden yhteistyökumppaneita reagoimaan asiallisesti ja faktat selvittäen vastaavien ongelmien osuessa kohdalle”, yhdistys aloittaa kirjoituksensa.

Linkin koko kirjoitukseen löydät alta.