Tuska aikoo kitkeä ”perseilyn” – palkkasi häirintäyhteyshenkilön

Tavoitteena entistä turvallisempi tapahtuma.

29.09.2021

Musiikkimaailman metoo-keskustelut ovat aikaansaaneet jälleen yhden konkreettisen merkkipaalun. Tuska on varmasti yksi Suomen ensimmäisistä, ellei ensimmäinen festivaali, joka on palkannut häirintäyhteyshenkilön.

”Kuten kesällä puhuttiin, Tuska tekee kaikkensa häiriökäyttäytymisen ja perseilyn kitkemiseksi festarilta”, festivaali tiedottaa.

”Haluamme, että metalliheimossa on kaikkien turvallista olla. On ilo ilmoittaa, että Tuskalle on palkattu häirintäyhteyshenkilöksi Tellervo Kraft. Hän on jo aloittanut valmistelevat duunit ja festarilla hän tulee päivystämään alusta loppuun.”

Ohjeita ynnä muuta täsmennetään luonnollisesti lähempänä tapahtumaa. Kraft kertoo työskennelleensä koko aikuisikänsä hoitoalalla, ja kokee etenkin psykiatrisen hoitotyön ja seksuaalineuvojan työn omakseen.

”On mahtavaa päästä tekemään häirintäyhteyshenkilön työtä hyvin tärkeän asian äärellä! Uskon aiemman työhistoriani tuovan tähän tehtävään tarvittavia työkaluja, joilla saamme luotua festarista huolellisen suunnittelun ja yhteistyön avulla entistäkin turvallisemman, ilmapiiriltään avoimen ja yhteisöllisyyttä tukevan tapahtuman niin kaikille festarivieraille, tapahtumassa työtä tekeville kuin siellä esiintyvillekin”, Kraft kertoo.

Tuska järjestetään Suvilahdessa 1.–3. heinäkuuta 2022.

Lisää luettavaa